Snežana Samardžić-Marković sa delegacijom Partizana

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković sastala se sa igračima i stručnim štabom košarkaškog kluba Partizan, čestitala im na značajnom uspehu i upoznala ih sa strategijom Ministarstva i predlozima rešenja kojima bi se poboljšalo stanje u srpskoj košarci.

Samardžić-Marković posebno je istakla značaj koji Partizan ima za srpski sport uopšte, jer se radi o klubu koji je bio prvak Evrope, višestruki osvajač Kupa Radivoja Koraća, višestruki državni prvak i ima jednu od najboljih košarkaških škola u Evropi.

Prema njenim rečima, Srbija prvi put ima usvojenu Strategiju razvoja sporta, koji je i u Ustavu označen kao delatnost od nacionalnog interesa. Prioritet strategije su deca, ali njihovo uključivanje u sport nije moguće bez motivacije koju predstavljaju rezultati naših vrhunskih sportista.

Govoreći o predlogu novog Zakona o sportu, Samardžić Marković je istakla da je cilj Ministarstva da se njegovim donošenjem omogući stvaranje okvira za održivo finansiranje sportskih organizacija. Iako Partizan nema svoje objekte, on ima ime koje je prepoznatljivo širom Evrope i koje zahvaljujući odličnim rezultatima ima vrednost za potencijalne ulagače.

Šef stručnog štaba Partizana Duško Vujošević zahvalio je ministarki na dosadašnjoj podršci i upoznao je sa izazovima sa kojima se klub susreće u radu, a pre svega sa finansijskim problemima. Dodao je da se nada da će biti pronađeno rešenje kojim će taj problem biti trajno rešen i kojim će se omogućiti da Partizan nastavi da postiže značajne rezultate.

Član Upravnog odbora i stučnog štaba Partizana Dragan Todorić rekao je da se klub i pored izazova sa kojima se susreće i dalje nalazi u evropskom vrhu i da se nada da će se novim rešenjima omogućiti da Partizan konačno dobije okvir u kome će biti moguće održivo finansiranje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи