Bakić: Protiv Budućnosti idemo na pobedu

Košarkaš Crvene zvezde Boris Bakić ocenio je da je Budućnost kvalitetna ekipa, ali da će njegov tim u utakmici poslednjeg kola ligaškog dela Jadranske lige u Podgorici ići na pobedu.

Košarkaši Zvezde će u subotu od 19.15 u podgoričkoj "Morači" igrati protiv Budućnosti, utakmicu poslednjeg 26. kola ligaškog dela Jadranske lige.

Zvezda trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli sa 19 pobeda i šest poraza, koliko ima i Cibona na trećem mestu. Prvi je Partizan sa 23 pobeda i tri poraza, dok je Hemofram drugi sa skorom 19/7, ali su te dve ekipe već odigrale mečeve poslednjeg kola.

Ukoliko "crveno-beli" savladaju Budućnost, a Cibona pobedi Helios u Domžalama, Zvezda i Cibona će igrati u polufinalu završnog turnira, a Partizan sa Hemofarmom. Međutim, u slučaju pobede Zvezde i poraza Cibone, tim sa Malog Kalemegdana igraće sa Hemofarmom.

Ukoliko Zvezda izgubi u Podgorici, u polufinalu će igrati protiv branioca titule u Jadranskoj ligi ekipe Partizana. Završni turnir igra se od 16. do 18. aprila u Beogradskoj areni.

"Ne obaziremo se na kalkulacije protiv koga ćemo igrati u polufinalu završnog turnira. Mi u Podgoricu idemo da obradujemo naše navijače u Crnoj Gori, da odigramo kvalitetan meč i uz maksimalno zalaganje dođemo do trijumfa", rekao je Bakić.

Bakić je istakao da je trener Budućnosti Dejan Radonjić napravio kvalitetnu ekipu, koji pre svega karakteriše timska igra.

"Budućnost je ekipa koja je i u prvom delu prvenstva igrala odlično u Pioniru. Pored toga što mnogi smatraju da je za pobedu neophodno zaustaviti Vladimira Micova i Vladimira Dašića, mislim da je Radonjić stvorio kvalitetnu ekipu koju karakteriše timska igra", smatra Bakić.

Košarkaš Zvezde Marko Kešelj istakao je da će ekipe igrati bez rezultatskog pritiska, zbog čega će podgorička publika videti kvalitetnu košarku.

"To će biti duel dve slične ekipe, sa jakim odbranama i timskim a ne individualnim pristupom. Nama nije važno što smo obezbedili sigurno učešće na završnom turniru, već da pružimo podgoričkoj publici 40 minuta kvalitetne košakre. Kada su dve ekipe rasterećene i bez rezultatskog pritiska onda je igra u prvom planu", rekao je Kešelj.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара