Читај ми!

Sjajan povratak Dončića za pobedu nad Detroitom, Lejkersi nemoćni protiv Bruklina

Tim Dalasa nadigrao je Detroit sa 111:105 a do pobede ih je ponovo predvodio Luka Dončić sa čak 53 postignuta poena. Na svom terenu siguran je bio i tim Bruklina koji je ubedljivo nadigrao LA Lejkerse sa 121:104 koji su bili znatno oslabljeni zbog izostanka Lebrona Džejmsa i Entonija Dejbvisa.

Slovenački internacionalac Luka Dončić je pre par dana napustio utakmicu sa Finiksom posle samo tri minuta igre zbog povrede skočnog zgloba pa se posumnjalo na ozbiljniju povredu ali su sinoć sve dileme razrešene.

Dončić se maestralno vratio u igru i četvrti put u sezoni postigao više od 50 koševa za pobedu svog tima u utakmici punoj rezultatskih obrta.

Iako su domaćini dobro počeli meč i dobili prvu četvrtinu, gosti su odmah uzvratili i na poluvreme otišli sa prednošću koju su u nastavku uvećali na dvocifrenu razliku ali nisu uspeki da je održe.

Nezadrživi Dončić je uspeo da načini preokret i obezbedi pobedu. Imao je i dobru podršku ostalog tima ali je jedini igrač sa dvocifrenim brojem poena u Dalasu bio Spenser Dinvidi sa 12 poena.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Bojan Bogdanović sa 29 poen, a Sadik Bej jedodao 18.

Na svom terenu siguran je bio i tim Bruklina protiv LA Lejkersa sa ubedljivih121:104 ali su do pobede došli tek u poslednjoj četvrtini.

Iako znatno oslabljeni, jer u sastavu tima je bio primetan izostanak Džejmsa i Entonija Dejbvisa, Lejkersi su uspevali da pruže ravnopravan otpor tokom većeg dela meča a onda su posustači u samom finišu.

U domaćem timu je zbog izostanka Kevina Duranta ulogu vođe ispešno preuzeo Kajri Irving i sa 26 poena predvodio Netse, a sa po 21 poenom su ga pratili Mils i Tomas.

Na drugoj strani, Tomas Brajant i Rasel Vestbruk su sa 18 i 17 poena bili najefikasniji u timu Lejkersa.

Bruklin je novom pobedom stigao do skora 31-19 i sigurnim korakom korača ka plej-ofu, a na drugoj strani Lejkersi su posle ovog poraza u sve većem problemu da izbore plasman u završnicu.

U poslednjoj sinoćnoj utakmici Portland je nadigrao Atlantu sa 129:125 na svom terenu, a uprkos odličnoj igri reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović je u finišu meča promašio dva ključna slobodna bacanja i šut za tri poena kojim je mogao da donese pobedu svom timu.

Rezultati NBA utakmica:

Filadelfija - Orlando 109:119
Bruklin - Los Anđeles Lejkers 121:104
Minesota - Sakramento 111:118
Oklahoma - Golden Stejt 120:128
San Antonio - Vašington 106:127
Dalas - Detroit 111:105
Finiks - Toronto 114:106
Portland - Atlanta 129:125

 

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво