Читај ми!

Klipersi u poslednjoj četvrtini slomili Dalas, Majami bolji od Nju Orleansa

Košarkaši Los Anđeles klipersa savladali su Dalas mevrikse 112:98 u derbiju timova koji se na zapadu bore za mesto kojim direktno ulaze u plej-of. Košarkaši Majami hita savladali su Nju Orleans pelikanse 100:96.

Los Anđeles klipersi upisali su jako važnu pobedu kojom se sklanjaju od mesta sa kog će u plej-of najjače svetske lige morati u doigravanje.



Meč u Dalasu bio je otvoren sve do poslednje četvrtine. Prva četvrtina koja je protekla u znaku promašaja i dobre odbrane završena je rezultatom 22:20 u korist Klipersa što je jako malo za američke standarde. U drugoj deonici obe ekipe su igrale bolju košarku, ali je domaćin zahvaljujući agresivnijoj igri na veliki odmor otišao sa pet poena prednosti.

Treća četvrtina protekla je takođe u rezultatskoj neizvesnosti. Klipersi su uspeli da iz ovog perioda izađu sa nerešenim rezultatom i blagom psihološkom prednošću pred odlučujuću četvrtinu. U poslednjoj deonici mirniji napadi, bez preteranog forsiranja šuta za tri poena i perfektnost sa linije penala doneli su preko potrebnu pobedu gostima iz Kalifornije.

Kavaj Lenard nastavlja da briljira, protiv Dalasa ubacio je 30 poena uz devet skokova, Pol Džordž je ubacio 21 poen, a Norman Pauvel 19.

U domaćoj ekipi po običaju najbolji je bio Luka Dončić sa 29 poena i 10 asistencija, Hardavej je ubacio 22 a Dinvidi 21 poen.

Majami hit je takođe u drugom poluvremenu došao do preokreta i pobede nad ekipom NOLE.

Gosti su predvođeni Valančijunasom i Marfijem bolje ušli u meč i pred kraj druge četvrtine vodili i sa 16 poena prednosti u jednom trenutku, ali se nakon toga prednost postepeno smanjivala.

Nakon poluvremena Majami je zaigrao bolje i u trećoj deonici igralo se poen za poen u smenama vođstva na obe strane da bi u poslednjoj četvrtini Majami konstantno vodio sa par koševa prednosti.

U ekipi Hita, Hiro je postigao 26 poena, Adebajo i Batler ubacili su po 18, dok je iskusni Kajl Lauri doprineo sa 17.

Za Pelikanse se istakao Valančiunas sa 14 poena. 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво