Читај ми!

Nikola Jokić – najbolji asistent u istoriji Denvera

Nikola Jokić je u pobedi Denvera nad Minesotom upisao svoj jubilarni 90. tripl-dabl, ali je postao i legenda kluba. Srpski centar je najbolji asistent u istoriji kluba iz Kolorada.

U utakmici u kojoj je Jokić ostvario 13 asistencija pretekao je Aleksa Ingliša i postao lider franšize svih vremena po broju uspešnih dodavanja koja su završena poenima. Asistencija za Koldvel-Poupa bila je njegova 3.680 asistencija u karijeri.

Jokiću je bilo potrebno 269 utakmica manje (čitaj tri sezone manje) da stigne do vrha liste. Inglišu je za 3.679 asistencija bilo potrebno 837 utakmica, dok je srpski teniser ovo ostvario nakon 568.

"Da budem iskren, ovo je možda prva stvar na koju sam ponosan, samo zato što, nadam se, moji saigrači vole da igraju sa mnom jer volim da dodajem loptu. Tako da je ovo možda prvi put da sam ponosan na ovako nešto", rekao je najbolji asistent Denvera nakon meča.

Doskorašnji najbolji asistent Aleks Ingliš čestitao je Nikoli na ostvarenom dostignuću.

"Znao sam da će na kraju moj rekord biti oboren. Počastvovan sam što vidim da je to uradio dvostruki, mislim trostruki najkorisniji igrač NBA koji to čini. Čestitam, momče", napisao je Ingliš.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво