Читај ми!

Bajern nije mogao do preokreta u Istanbulu, Teodosić odličan u porazu Virtusa

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su u Istanbulu Bajern Minhen rezultatom 79:71 u utakmici 19. kola Evrolige. Real Madrid je na gostovanju u Berlinu savladao Albu 84:77, dok je Olimpijakos slavio trijumf nad Virtusom 85:83.

Fenerbahče je trijumfom nad Panatinaikosom u prethodnom kolu Evrolige prekinuo seriju od pet vezanih poraza, a ekipa Dimitrisa Itudisa savladala je danas i Bajern Minhen na svom terenu.

Tim koji sa klupe predvodi bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri poražen je nakon dve uzastopne pobede, pa je ostao na učinku od sedam trijumfa i sada već 12 poraza u evropskoj košarkaškoj eliti.

Bajern je bio bolji na samom početku meča, poveo je rezultatom 7:2, ali je to bila i najveća prednost koju je tim iz Minhena imao večeras u Istanbulu.

Fenerbahče je brzo preuzeo vođstvo, do odlaska na veliki odmor stekao plus sedam, da bi pred kraj trećeg kvartala razliku povećao na najvećih 23 poena.

Umesto da rutinski privedu utakmicu kraju, igrači Fenera su dozvolili protivniku da istopi zaostatak i na 40 sekundi pre kraja priđe na svega minus četiri (75:71), ali su Vilbekin i Gudurić sa po dva ubačena slobodna bacanja postavili konačan rezultat.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džonatan Motli sa 22 postignuta poena i čak 17 skokova. Dvocifren broj poena ubacio je samo još Skoti Vilbekin - 11. 

Srpski košarkaš Marko Gudurić meč je završio sa osam poena i četiri asistencije, uz dve pogođene trojke iz tri pokušaja.

Augustin Rubit je predvodio Bajern sa 21 postignutim poenom. Ognjen Jaramaz je ostao na četiri poena pored svog imena na semaforu.

Real bolji od Albe u Berlinu

Košarkaši Real Madrida slavili su u Berlinu protiv Albe rezultatom 84:77, za treću pobedu u nizu vrednu prvog mesta na tabeli Evrolige.

Alba je povela 3:0 na početku utakmice i to je bilo jedino vođstvo ekipe iz Berlina. Real je kontrolisao rezultat tokom celog meča, imao je i 19 poena prednosti, mada je dopustio Albi da početkom poslednjeg kvartala priđe na svega dva poena zaostatka.

Džanan Musa je u kritičnom trenutku preuzeo odgovornost, vezao pet poena i Madriđani su za tren oka ponovo imali značajnu prednost, koju su do kraja utakmice sačuvali.

Musa je bio i najefikasniji kod Reala sa 15 postignutih poena, dok su sa po 11 trijumfu doprineli Hezonja i Kozer.

Smit je u timu Albe postigao 22 poena, 12 je ubacio Blat, a 10 Lo. Nije ekipi iz glavnog grada Nemače pomogao ni dobar procenat šuta za tri poena (41,2 odsto ili 14 od 34).

Olimpijakos slavio u Bolonji, Teodosić odličan

Najuzbudljiviju utakmicu večeras odigrali su Virtus i Olimpijakos u Bolonji, a gosti iz Grčke bili su odvažniji u završnici, pa su slavili pobedu rezultatom 85:83. 

Iako je tim iz Pireja vodio tokom većeg dela utakmice i imao 10 poena prednosti pred poslednji kvartal, Virtus je u četvrtoj četvrtini postigao čak 30 poena, što je bilo dovoljno za neizvesnu završnicu, ali ne i pobedu.

Aleksandar Vezenkov je odigrao još jednu sjajnu utakmicu - 22 poena i 10 skokova. Samo jedan poen manje postigao je Šekil Mekisik.

Miloš Teodosić je bio najbolji među igračima Virtusa, pošto je protiv svog nekadašnjeg tima postigao 21 poen i podelio četiri asistencije. Uz njega su dvocifreni bili još Odželeje sa 13 i Šengelija sa 11 poena.

Evroliga, 19. kolo:

Četvrtak:

Fenerbahče - Bajern 79:71
Crvena zvezda - Monako 92:68
Alba - Real Madrid 77:84
Virtus - Olimpijakos 83:85

Petak:

20.00 Asvel - Valensija
20.00 Panatinaikos - Makabi
20.30 Barselona - Efes
20.30 Olimpija Milano - Žalgiris
20.30 Partizan - Baskonija

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара