Читај ми!

Obradović: Katastrofalna završnica, bili smo u prilici da se vratimo

Trener Partizana Željko Obradović je na konferenciji za medije posle poraza od Crvene zvezde u večitom derbiju istakao probleme sa centrima, konkretno Lesorom i Smailagićem.

Crvena zvezda je na svom terenu ubedljivo pobedila Partizan 90:74 u prvom sudaru najvećih timova u Srbiji u prvom ovosezonskom susretu.

Trener crno-belih Obradović naveo je probleme na mestu centra. 

"Želim da čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Žao mi je jer smo igrali 35 minuta dobru utakmicu, bili u prilici da se vratimo i onda odigramo katastrofalnu završnicu. Tu je cela suština. Problem je bio zadnjih pet minuta, imali smo problema u pripremi. Lesor nije trenirao od Reala, večeras je probao da se zagreje, imao je bolove, pokušali su da mu pomognu", počeo je Obradović konferenciju.

Potom je govorio o Alenu Smailagiću koji je na sopstvenu odgovornost odigrao derbi i pored povrede. 

"Rekao je da je spreman i igrao je koliko je igrao. Smailagić takođe, doktori u Madridu su rekli da mora da pauzira šest sedmica, tražio je da igra, stavili smo ga u tim i nije spreman. Brodzijanski takođe, visok igrač, nov je, treba mu vremena. Ali bez obzira na to, odigrali smo katastrofalnu završnicu, zadnjih pet minuta i zato je ovakva razlika", ističe Obradović.

Partizan je jedan od najboljih napada u Evroligi, a na ovom meču je ubacio samo 74 poena. Obradović je kratko i jasno odgovorio na kritike. 

"Ma nema šta da komentariše, ljudi pričaju i neka nastave da pričaju. Ja se bavim stvarima koje su bitne za moj tim", replicirao je Obradović.

Zvezda je dominirala u reketu sa 42 poena, dok je Partizan ubacio tek 18.

"Pa jedan od razloga, može da se vidi koliko smo igrali sa klasičnom peticom, koliko ne. Plus neke druge stvari koje su bitne za utakmicu, koncentracija kako postavljaš utakmicu, koncentracija kada se igrači Zvezde zalete i skinu loptu na slobodnim bacanjima. Kada imaš drugu ,treću šansu, rezultat je takav. Bez obzira na to smo imali zadnjih pet minuta, tajmaut, dva nerezonska šuta, tri izgubljene lopte zaredom. Bacanje lopte direktno u ruke, kontranapad, nameran faul i sve se skupi", pojašnjava trener Partizana.

Luka Vildoza i Nemanja Nedović su ukupno postigli 36 poena, noseći Zvezdu do pobede.

"Ništa, mi smo spremali utakmicu, obojica imaju kvalitet. Probali smo da odreagujemo, u velikoj većini situaciji ne i to je to. I tačno tako, jedan na jedan igra, pre svega u prvom poluvremenu", navodi Žoc.

Za kraj je Željko Obradović upitan i o tome da li je ovo najbolji derbi u prethodnom periodu, ali nije želeo ništa da prokomentariše.

"Ne znam, to je vaša procena. Ja na klupi sedim i pokušavam da vodim ekipu, u nekim trenucima to uspeva, u nekim ne uspeva i moram da vidim zbog čega je to tako. Imaju kvalitet, mi imamo kvalitet i to treba dokazivati iz utakmice u utakmicu. Prva utakmica, prvi derbi, biće ih još mnogo i videćemo", zaključio je Obradović.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво