Читај ми!

Evroligaški derbi ABA lige u režiji večitih

Crvena zvezda i Partizan sastaju se od 20 časova u osmom kolu regionalne ABA lige. Crveno-beli imaju pet pobeda i poraz, dok njihov najveći rival još nije poražen nakon sedam mečeva.

Ove sezone večiti će verovatno igrati najveći vroj derbija do sada - najmanje četiri (dva u regionalnoj ligi i dva u Evroligi), a najviše mogućih čak 15, ukoliko se kockice poklope da u svim takmičenjima igraju završnice sa dugim serijama.

Od svih derbija u poslednje vreme, iako nije finalni, ne određuje šampiona ili plasman u finale nekog takmičenja, može se očekivati da će današnji biti jedan od najzanimljivijih u poslednjih nekoliko sezona, pošto deluje da dva tima odavno nisu bila moćnija, ali i slična po kvalitetu i broju dobrih igrača.

Susret "večitih" je uvek bio košarkaški praznik, a činjenicu da je to tako potvrdiće skoro svaki navijač ova dva velika kluba. Derbi je moguće opisati jednom rečju - "strast".

Iako su ljuti rivali, u potpunosti različiti, imaju mnogo toga zajedničkog. Osnovani su iste godine, iz istog su grada, vode ih iste ambicije i ciljevi.

Oba tima u Evroligi trenutno imaju skor od četiri pobede i šest poraza, ali su crno-beli zbog bolje koš razlike na 11. mestu, dok su crveno-beli 14, a pokušaće i jedni i drugi da se bore za top osam.

Partizan derbi dočekuje kao jedina neporažena ekipa u regionu, pošto su crno-beli u sedam utakmica ABA lige zabeležili isto toliko pobeda.

Crvena zvezda je neočekivano izgubila od Zadra u šestom kolu, ali su crveno-beli u izuzetnoj formi otkako je Duško Ivanović na klupi zamenio Vladimira Jovanovića - u poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima ne znaju za poraz.

Tim Željka Obradovića je na evroligaškoj turneji po Španiji prošle nedelje izgubio od Barselone i Real Madrida, a situaciju u Humskoj komplikuje i nova povreda Alena Smailagića. Od početka sezone van tima je Aleksa Avramović, a povređen je i Balša Koprivica. 

Meč se igra od 20 časova, a njegov tok iz časa u čas i rezultat možete pratiti na našem portalu.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво