Obradović: Strpljenjem do pobede nad Makabijem

Košarkaši Partizana domaćini su timu Makabija u utakmici 8. kola Evrolige, a njihov trener Željko Obradović je istakao kvalitet gostiju ali i to da očekuje maksimum od svog tima koji je posle dugo vremena u gotovo kompletnom sastavu počeo pripremne treninge pred večerašnji meč.

Posle mnogo godina crno-beli će ponovo na megdan "Ponosu Izraela", ovoga puta na svom terenu u Štark areni, a trener crno-belih Željko Obradović je ukratko analizirao taktiju suparnika i elemente igre koje njegov tim mora da ispuni kako bi došao do pobede.

"Makabi godinama igra prepoznatljivo , sa mnogo tranzicije, izolacije i mnogo igre "jedan na jedan". U tome je suština naše utakmice, da zaustavimo ta dva segmenta igre. Prvo tranziciju uz ofanzivni skok, potom izolaciju i igru jedan na jedan. Ako to budemo uspeli, imamo šansu da odigramo dobru utakmicu. Naravno, uz sve ono što treba da uradimo u napadu, a to je strpljenje koje nas je krasilo u velikom broju utakmica. Ekstra pas i poštovanje nekih principa i onoga što postavimo pred utakmicu.", izjavio je trener Obradović za klupski sajt.

Posebno je istakao da je posle duže vremena tim u gotovo kompletnom sastavu što je velika prednost za crno-bele.

"Posle duže vremena ponovo radimo na treningu "pet na pet" i to je prava stvar pred važnu utakmicu, kao što je duel sa Makabijem. Punih 13 dana bilo nas je osam ili devet i bilo je nemoguće raditi.", rerao je Obradović.

U tim Partizana vratio se Dante Egzum, a još neizvesno da li će Slovak Vladimir Brodzianski debitovati u duelu protiv Makabija.

Utakmica Partizana i Makabija počinje u 20.30, a njen tok možete pratiti i na našem portalu.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво