Читај ми!

Turska je otpisana, Srbiji jedino Belgija smeta na putu ka Mundobasketu

Reprezentacija Srbije je pobedama protiv Velike Britanije i Turske završila novembarski prozor kvalifikacija za Mundobasket. Ostaje finiš u februaru, kada dolaze Britanci i gostuje se kod Grka.

Sastav Svetislava Pešića bez NBA i pojedinih evroligaških zvezda, kao i igrača iz ruskih ekipa, uspela je da upiše dva trijumfa. Nastavila je niz iz avgusta. Nije bilo lako, naročito protiv Turske. Da je ušao "floter" Skotija Vilbekina, neizvenost bi se nastavila i u narednom prozoru.

Ekipa u kojoj su na Evrobasketu igrali samo Jaramaz, Ristić i Jagodić-Kuridža, potpomognuta uzdanicama Crvene zvezde i Partizana, izašla je nekako na kraj sa Britancima. Pojačani Lučićem i Gudurićem izvojevali smo i trijumf nad Turcima. Raduje vidljiv timski duh i borba koji se nisu izgubili i posle Evrobasketa.

Srbija je na skoru 5-3, Turska je na 3-5, uz našu prednost u međusobnim duelima. Maksimalna dobit iz moguća tri scenarija pre samog meča. Belgija, koja nam je i "zabiberila čorbu" je poražena od Grčke, tako da se i ona odaljila od borbe za treće mesto. 

Ništa nije gotovo. Niko nije proglašen pobednikom pre meča. Ostaju još dva izazova, Velika Britanija u Beogradu i Grčka u Atini. Favoriti smo u oba meča, ali s takvim zvanjem smo u poslednjih par godina pravili previše kikseva. Zato oba meča treba da se ozbiljno shvate, kako ne bi zavisili od drugih. Držimo stvari u svojim rukama. To je najvažnije. Uslovi da ispadnemo sa treće pozicije su ohrabrujuće komplikovani.

Glavni konkurent je Belgija istog skora kao Turska i sa dve pobede protiv "Orlova". Čekaju ih gostovanje na "ostrvu" i meč sa Turskom kod kuće. Sastav Ergina Atamana sa igračima sa evro-scene je objektivno jači tim. Na njima je da pokažu veći kvalitet. 

Jedna pobeda je dovoljna "Orlovima" za učvršćivanje na trećem mestu. Ako iz dva meča završimo sa 1-1, imaćemo ukupno 6-4, dok će Belgija, u idealnom scenariju po njih, sa dve pobede doći na 5-5. Nedovoljno. Imamo "luksuz" jednog poraza. 

Valjalo bi da se posao odmah završi protiv Velike Britanije u Beogradu 24. februara, te da let za Atinu na meč zakazan za 27. februar bude bezbrižniji. Belgija igra svoje mečeve u istom terminu, tako da nema kalkulisanja.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво