Читај ми!

Pešić: Cilj je bila pobeda, navijači nam dali vetar u leđa

Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je posle pobede nad Turskom da su "orlovi" ostvarili zacrtani cilj i pohvalio atmosferu u dvorani "Aleksandar Nikolić".

U neizvesnom meču punom naboja Srbija je pobedila Tursku i napravila krupan korak ka plasmanu na Mundobasket koji se igra naredne godine u Japanau, Indoneziji i na Filipinima, a Pešić je u jednom trenutku ušao u verbalni sukob sa Atamanom, koji se kasnije žalio na suđenje.

"Bila je ovo jedna teška utakmica. Za njih je ovo bila odlučujuća i morali su da pobede. Nakon našeg trijumfa u Istanbulu, pa onda i u Beogradu, u prednosti smo. Nije bilo poštede. Imali smo cilj da pobedimo i to smo uradili. Grupa je zaista fantastična. Imamo reprezentativce koji su se oslobodili. Svi koji su igrali bili su motivisani i sjajno je kada igrači žele da igraju za nacionalni tim", rekao je Pešić na konferenciji za medije i dodao:

"Ne bih o Atamanu previše govorio, to je sastavni deo meča. Da je pobedio ne bi bio razočaran.

Selektor je istakao sjajnu atmosferu na tribinama Pionira i istakao da je ona dala vetar u leđa njegovim igračima.

"Ovde u dvorani Aleksandar Nikolić je poznato kada igraju večiti da je sjajna atmosfera, poput ove. Navijači su nas sjajno dočekali, dali nam vetar u leđa. Sećate se kada smo igrali protiv Letonije, pa je bilo svega nekoliko stotina gledalaca. Tada su se neki igrači pitali 'za koga mi igramo‘. Sada su navijači prepoznali momenat kada nam je podrška potrebna. Hvala im, ovo je zajednička pobeda".

Poslednji napad na meču imala je Turska, ali je ceo tim bio sjajan u odbrani i zaustavio Skotija Vilbekina.

"Baš sam Tarlaću rekao, nisam znao da li da pravimo faul, pa da imamo poslednji napad. Na terenu smo imali nisku petorku. Vratio sam Mitrovića kako bi mogao da preuzme. Uvek postoji neki rizik i bez rizika nema uspeha. Na terenu smo imali najbolje odbrambene igrače. Videli ste kada smo preuzeli sa Lučićem i to je bila fantastična odbrana".

Pešić je posebno izdvojio učinak Dušana Ristića.

"Danas svi znaju sve, tako da nema mnogo tajni kada je skauting u pitanju, Ristić je pre dolaska u reprezentaciju ubacio u Endesa ligi 23 poena. Igranje u Španiji mu prija i radujemo se kada je tu. Iako je centar, vrlo je inteligentan jer zna da sakrije nedostatke, a da pokaže vrline", zaključio je Pešić.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво