Читај ми!

Duško Ivanović novi trener Crvene zvezde: Bilo je i ranije kontakata, pre 50 godina

Iskusni crnogorski stručnjak Duško Ivanović novi je trener košarkaša Crvene zvezde, saopštili su crveno-beli.

Duško Ivanović će zameniti mladog Vladimira Jovanovića, koji za četiri meseca na klupi crveno-belih nije opravdao očekivanja, pa je ugovor sporazumno raskinut.

Zvezda je loše počela sezonu - poslednjeplasirani je tim Evrolige sa jednom pobedom i šest poraza, dok je u ABA ligi prošlog vikenda doživela iznenađujući poraz od Zadra u Beogradu. 

Iskusni trener predstavljen je javnosti kao novi šef struke na konferenciji za medije u Dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Znam da će mi biti teško, ali sam veoma zadovoljan zbog dolaska u Crvenu zvezdu. To je klub velike tradicije, ciljeva i velike armije veličanstvenih navijača. Drugo, jer je to pravi sportski izazov. Verujem da ovaj tim može da ima karakter koji su imale moje ekipe. Pobednički. Da uđu u svaku utakmicu misleći samo da mogu da pobede. Volim košarku i nadam se da ću uživati sa ovim momcima", rekao je Ivanović.

Na pitanje da li je nekada ranije bilo kontakata sa crveno-belima, Ivanović je istakao da jeste - pre 50 godina.

"Jeste, pre jedno 50 godina. Bio sam došao, pa otišao. Tada sam hteo da studiram, ali evo, sudbina je ipak htela da dođem u Crvenu zvezdu", istakao je Ivanović.

Poslednji trofej sa Lukom Vildozom u timu

Duško Ivanović (65), nekadašnji as Jugoplastike i Budućnosti, najbolje rezultate kao trener imao je u Baskoniji, na čijoj je klupi sedeo u tri navrata.

U klubu iz Vitorije prvo je bio od 2000. do 2005. godine, drugi mandat je bio kraći za jednu sezonu - od 2008. do 2012, dok je poslednji počeo 2019, a završen 15. novembra prošle godine, od kada je strateg iz Bijelog Polja bio bez angažmana.

Tri puta je sa Baskonijom bio prvak Španije (2002, 2010. i 2020. godine), poslednji trofej osvojio je sa Lukom Vildozom u timu, koji je sada, takođe, u crveno-belom taboru.

Vodio je tokom karijere i evroligaše Barselonu, Himki, Panatinaikos, kao i Bešiktaš, Limož i švajcarski Friburg, gde je počeo trenersku karijeru.

Pored tri osvojena prvenstva u Španiji, četiri puta je bio pobednik Kupa kralja, a sa Limožom je 2000. osvojio Kup Koraća, francusko prvenstvo i nacionalni kup. 

Ivanović je kao igrač sa Jugoplasikom osvojio dve titule šampiona Evrope, a kao trener dva puta je poražen u finalu Evrolige - 2001. godine je Kinder slavio protiv tada Taukeramike, dok je 2005. španski klub poražen od Makabija.

Na klupi Crvene zvezde Ivanović će debitovati 17. novembra na meču osmog kola Evrolige protiv Asvela.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво