Читај ми!

Embidov rekord karijere u pobedi Filadelfije nad Jutom

Košarkaši Filadelfije savladali su ekipu Jute rezultatom 105:98. Centar domaće ekipe Džoel Embid postigao je rekord karijere sa 59 poena.

Dobro su otvorili utakmicu igrači Jute. Prve dve četvrtine pripale su gostujućim košarkašima, na poluvreme se otišlo pri rezultatu 51:57 za gostujući tim.

U nastavku utakmice domaći košarkaši su nametnuli svoj ritam i do kraja su bez većeg otpora savladali ekipu Jute džez. Najveća rezultatska prednost na utakmici je ujedno i konačan rezultat 105:98.

Embid je postigao rekordnih 59 poena i upisao 11 skokova, osam asistencija i sedam puta blokirao šuteve protivnika za nešto više od 36 minuta u igri.

Šutirao je iz igre 28 puta i bio precizan čak 19. Pet puta je pokušao da pogodi šut za tri poena, a bio je precizan samo jednom. Izveo je 24 slobodna bacanja, a bio je uspešan 20 puta.

Džoel Embid je sa 59 poena došao na peto mesto u Filadelfiji po broju postignutih poena na jednoj utakmici. Prva tri rekorda drži Vilt Čemberlen sa 68, 65 i 62 poena, a četvrti je Alan Ajverson sa 60 ubačenih poena na jednoj utakmici.

U timu Jute najefikasniji je bio Malik Bizli sa 18 poena, Lauri Markanen i Kolin Sekston po 15, Keli Olinjik 14, a Džordan Klarkson 12 poena.

Filadelfija je upisala sedmi trijumf u 14 utakmica, a Juti je ovo drugi vezani poraz, pa je sa prve pozicije na Zapadu pala na četvrtu, a imaju skor od 10 pobeda i pet poraza.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво