Ivković zadovoljan radom

Košarkaška reprezentacija Srbije završila je osnovni deo priprema za predstojeće kvalifikacije, a selektor Dušan Ivković rekao je da je zadovoljan dosadašnjim radom i najavio je da će zbog povreda pozvati još jednog igrača.

Reprezentativci su u Beogradu imali uvodne treninge i u četvrtak putuju u Italiju na nastavak priprema. Ivkovićeva glavna briga do sada je to što je ostao bez dva igrača na poziciji krilnog centra, zbog čega je najavio da će timu priključiti još jednog igrača.

"Osnovna ideja bila nam je da se okupimo i probamo igračima da damo osnovnu informaciju o planovima i idejama reprezentacije i da probamo da ih, koliko je to moguće, dovedemo do sličnog nivoa fizičke pripreme", kazao je Ivković novinarima.

Selektor je, međutim, ostao bez Tadije Dragićevića, kome je lekar juče prepisao striktno mirovanje zbog povrede, i Ivana Radenovića, koji je odlučio da nastavi studije u SAD. "Dragićević mora da miruje, a Radenović ostaje kandidat, ali mi imamo sada veliki problem sa pozicijom 'broj četiri', zato ćemo morati da pozovemo još jednog igrača koji će biti ravnopravni kandidat za tim", objasnio je Ivković.

Selektor je kazao da ima mnogo igrača koji konkurišu za to mesto, ali je istakao da neće dodatno slabiti reprezentaciju igrača mlađih od 20 godina. 

"Ima mnogo kandidata, a odlučićemo o tome u toku dana. Stefan Marković je već sa nama i sigurno nećemo dodatno slabiti mlađu selekciju. Veliki je izbor, ima igrača kao što su Dragan Labović i Duško Savanović", objasnio je Ivković.

Centar Nenad Krstić kazao je da se još "uhodava" fizički i da očekuje veće napore u predstojećem periodu. On je istakao da je atmosefra u timu jako dobra i da su igrači generacijski bliski.

"Sve to olakšava komunikaciju, a atmosfera je stvarno dobra, bez preterivanja. Bićemo 'osuđeni' jedni na druge i imaćemo vremena da se još upoznamo", kazao je Krstić. Centar iz NBA lige rekao je da je oduševljen radom sa Ivkovićem.  "Saradnja je fenomenalna i tek sad vidim koliki je Duda autoritet, kakav je tener i kakva je ličnost. Velika mi je čast što mogu da radim sa njim i osećam zadovoljstvo. Optimista sam i očekujem dobar i pravi rad", rekao je Krstić.

Srbija u četvrtak popodne putuje u Italiju, gde najverovatnije neće igrati pripremne utakmice, da bi posle išla u Rusiju, a zatim i Kinu. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво