Читај ми!

FMP savladao Megu u srpskom derbiju prvog kola ABA lige

Košarkaši FMP-a pobedili su u Železniku ekipu Mege 90:76 u srpskom derbiju prvog kola regionalne ABA lige.

Ekipa FMP-a nije večeras dozvolila košarkašima Mege da dođu do rezultatske prednosti.

Već nakon prve četvrtine bilo je 27:17 za tim iz Železnika. Rešila je Mega drugi i treći period u svoju korist, nisu se predavali igrači Marka Baraća, prišli su početkom poslednje četvrtine na samo dva poena zaostatka, ali je FMP ponovo pojačao ritam i serijom pogodaka ubrzo došao do nedostižne prednosti.

Košarkaši FMP-a imali su dobro šutersko veče, što je znatno doprinelo pobedi - ubacili su 10 trojki iz 27 pokušaja, dok je Mega stala na svega pet pogodaka iz 18 pokušaja.

Amerikanac Bo Bič bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 19 postignutih poena, uz tri pogođene trojke iz četiri pokušaja. Pratio ga je Valinskas sa 14, dok je Frejzer dodao 13 poena. Dvocifren je bio još Izundu sa 11 poena i devet skokova.

Megu je predvodio Francuz Malkom Kazalon sa 17 poena, a jedan manje ubacio je Danko Branković. Ahmad Rori je postigao 13 poena.

Od ostalih srpskih timova u ABA ligi, Partizan je u nedelju pobedio Cibonu u Zagrebu, Crvena zvezda je dan ranije bila bolja od MZT-a, dok je Borac iz Čačka u Ljubljani izgubio od Cedevita Olimpije.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво