Читај ми!

Košarkašice Portorika deklasirale selekciju Bosne i Hercegovine

Ženska košarkaška reprezentacija Portorika ubedljivo je nasigrala timBosne i Hercegovine sa 82:58 (31:16, 22:20, 16:9, 13:13) u prvoj utakmici grupe A na Svetskom prvenstvu u Australiji. Zahvaljujući ovoj pobedi Portorikanke su trenutno prve u grupi ispred selekcije Amerike koja brani titulu.

Košarkašice Bosne i Hercegovine nisu uspele da na najbolji način započnu svoj prvi istorijski nastup na Svetskom prvenstvu u prvom kolu grupne faze takmičenja.

Reprezentacija Portorika je od samog starta preuzela inicijaticu i vođstvo da bi sredinom prve četvrtine već napravile prednost od 23:8 i praktično obezbedile pobedu.

Potom se samo postavljalo pitanje sa kojom razlikom će Portorikanke dobiti meč a Bosanke nisu uspevale da se vrate u meč.


Portorikanke je u efikasnosti predvodila Girantes sa 26 postignutih poena, a pratile su je Holingšed i Kinjones sa po 15.

U ekipi BiH najbolja je bila Džonkel Džons sa 15 poena, a pratila ju je Miljana Džombeta sa 11.

Zahvaljujući ovoj ubedljivoj pobedi Portorikanke su trenutno prve u grupi, a branilac titule Amerika je druga iako su takođe ubedljivo nadigrale Belgiju sa 87:72.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се