Читај ми!

Selektor basketaša Ždero za RTS: Na nama je da opravdamo ulogu favorita

Selektor reprezentacije Srbije u basketu 3x3 Marko Ždero, izjavio je za RTS da nije prezadovoljan nastupom svojih izabranika u mečevima protiv Novog Zelanda i Portorika, ali da je bitno da su upisane dve pobede.

Srbija je u prva dva meča upisala pobede od 21:19 protiv selekcija Novog Zelanda i Portorika.

"Današnji dan za mene je malo zabrinjavajući, došli smo do dve pobede, nimalo lagane što govori i rezultat. Otvorili smo loše utakmice, razgovarali smo sa igračima, stručnim štabom i da vidimo šta ne valja i šta može da se popravi. Prvi utisak jeste šta se zapazilo na terenu, a posle je video analiza veoma bitna", izjavio je Ždero.

Pred utakmicu sa Novim Zelandom, protivnički igrači su tradicionalno otplesali "Haku".

"Razgovrali smo pred sam meč. Igrači koji su iskusili ranije "Haku" su imali dobre savete. To izgleda malo opasno, ali dobro smo to neutralisali i igrali našu igru", rekao je selektor.

Srbija je na svakom prvenstvu favorit za medalje. 

"Da ne bude prepotentno, dugi niz godina Srbija je na svakom velikom takmičenju, igra dobro i uglavnom donosi medalje. Što se tiče SP, tu dominiramo u smislu medalja. Da kažem da i ostale zemlje su počele da igraju dobro, da se profesionalno bave ovim sportom, ali mi smo tu da ne damo tron i svake godine unapredimo igru. Svake godine radimo sve bolje i bolje i za sad nam to polazi za rukom. Imali smo vremena za pripreme, dobre smo imali uslove i ostaje da je sve na nama i to je jako bitno."

Slede mečevi sa Brazilom i Francuskom, a selektor otkriva kako basketaši Srbije provode slobodno vreme.

"Sutra je dan odmora, imamo vremena da se pripremimo za naredne izazove. Brazil i Francuska u grupnoj fazi. Igraju se karte, ali dosta manje od prošlih turnira, sad smo počeli da igramo šah u slobodno vreme, ali ajde. Meni se više sviđaju karte, ali bitno je da se dobro slažemo", zaključio je selektor. 

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара