Читај ми!

Zvezda “zakucala“ FMP i došla na korak do titule

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP sa 110:71 u prvom meču finala plej-ofa Superlige Srbije. Serija se igra na dve dobijene, pa crveno-beli u nedelju od 20.00 imaju prvu meč loptu.

FMP je imao snage za prvu četvrtinu, potom se igra gostiju iz Železnika raspala. Tačnije Zvezda je pojačala i u napadu i u odbrani i lako stigla do dvocifrene prednosti koju je održavala do kraja meča i izvojevala ubedljivu pobedu.

Neizvesnost je trajala tokom prve četvrtine. Domaćin je konstantno vodio, a FMP je uspevao da drži priključak. Prvi period crveno-beli su dobili sa šest poena razlike - 24:18.

Nastavak je doneo mnogo bolju igru Zvezde. Prednost je konstantno rasla a sredinom perioda prvi put su prešli na dvocifrenu razliku - 32:22. Nastavili su crveno-beli da lome protivnika i ukupnom serijom 13:0 dođu do plus 17, 39:22.

Zvezda je nastavila u istom ritmu i stigla do plusa od 23 poena, 50:27. FMP nije imao rešenja za ovakvu igru domaćina i na poluvremenu crveno-beli su imali tada maksimalnih plus 24 poena - 53:29.

FMP nije imao spreman odgovor, pa je Zvezda nastavila da održava veliku prednost i u trećem periodu. Crveno-beli su stigli do novog maksimuma, plus 26 - 70:44. Do kraja četvrtine domaćin je zadržao veliku prednost i u poslednji period se ušlo pri rezultatu - 79:52.

Serijom 5:0 crveno-beli su odtvorili poslednji period za plus 32. FMP se predao, a domaćin je nastavio da "zakucava" protivnika. Četiri minuta pre kraja na semaforu je stajalo 103:63. Potom je Zvezda rutinski privela meč kraju za konačnih - 110:71, i vođstvo u finalnoj seriji.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kuzmić sa 17 poena, Dobrić je dodao 14, Ivanović 13, Lazić i Mitrović po 11. U ekipi FMP-a, Tasić je ubacio 19, Nerandžić 16, a Radonjić 14.

Drugi, možda i odlučujući, meč finalne serije igra se u nedelju od 20.00 u dvorani u Železniku.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво