Читај ми!

Košarkašice Srbije nakon produžetka savladale Hrvatice u Atini

Košarkašice Srbije savladale su Hrvatsku posle produžetka sa 91:88 (21:17, 24:19, 23:23, 11:21, 12:9) na prijateljskom turniru Vaso Beskaki u Atini. Naše devojke završile su turnir sa dve pobede i jednim porazom.

Nakon poraza od Poljakinja, i pobede nad domaćinom Grčkom, naše košarkašice su nakon velike borbe savladale Hrvatsku.

Iako su vodile tokom većeg dela meča i imale velikih plus 15, uspele su prokockaju veliku prednost u poslednjoj četvrtini i na kraju izbore produžetak. U dodatnom vremenu naše devojke su bile bolje i stigle su do pobede.

Tokom prvog poluvremena naše košarkašice su kontrolisale rezultat. Konstantno su vodile. Nakon prve četvrtine ta prednost je iznosila četiri poena. U drugom periodu još bolja igra izabranica Marine Maljković, koje su uspele da pogode nekoliko otvorenih šuteva i steknu dvocifrenu prednost - 35:24.

Najveća razlika bila je par minuta kasnije, plus 15 - 39:24. Potom su protivnice smanjile razliku i na poluvremenu naša selekcija je imala "samo" plus devet, 45:36.

U trećem periodu naše košarkašice su održavale razliku, protivnice su pretile, ali svaki nihov nalet je odbijen pa se u poslednji period ušlo pri vođstvu Srbije od plus 10 - 68:58.

U poslednjoj četvrtini Hrvatice su uspele da preokrenu i povedu sa 71:70. Usledila je rezultatska klackalica, a tri minuta pred kraj susreta imale su dva poena prednosti - 79:77.

Naše su uspele da izjednače, usledilo je uzbudljivih poslednjih dva minuta. Nekoliko propuštenih na obe strane pa je ovaj rezultat ostao do kraja regularnog dela susreta. Pobednik je odlučen u produžetku.

Protivnice su trojkom započele dodatni period, međutim naše su brzo uspele da preokrenu rezultat, stignu i stugnu do plus pet - 88:83 i do kraja produžetka nisu ispustile prednosti. Na kraju 91:88 za Srbiju.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Ivana Raca sa 22 poena. Mina Đorđević je ubacila 18, Maša Janković 14 uz 10 skokova, a Jovana Nogić 13 poena i pet asistencija. Ivana Katanić je imala devet skokova, šest asistencija i četiri poena. U timu Hrvatske, koji je protivnik naše ekipe u aktuelnim kvalifikacijama za Evrobasket 2023. najefikasnije bile su Mihaela Lazić sa 19, dok su Klaudija Periša i Sara Borić ubacile po 14 poena. 

Naše košarkašice prvi deo priprema za Svetsko prvenstvo u Australiji nastavljaju u subotu na Zlatiboru. 

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво