Читај ми!

Opet će se zaigrati basket u sećanje na Luku – za Filipov život

Sada već davne 2014. godine Srbija je ostala nema nad slučajem pogibije Luke Jovanovića, 21-godišnjaka koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći, u javnosti poznatoj kao „slučaj Kantrimen". Godinama kasnije, njegovi prijatelji ne zaboravljaju Luku i organizuju novi turnir u basketu humanitarnog karaktera.

Pod sloganom "Igramo za Filipa, sećamo se Zumbula", Lukini drugari u novobeogradskom bloku 63 organizuju šesti memorijalno-humanitarni turnir, a sav prikupljeni novac biće uplaćen za lečenje malog Filipa Ivanovića.

Filip ima 12 godina, rođen je kao zdravo dete, ali mu je kao devetogodišnjaku dijagnostifikovan sinovijalni sarkom mekog tkiva.

Hemioterapijama bolest je zaustavljena, ali su posle tri meseca konstatovane metastaze na oba plućna krila koje su primorale porodicu da lek za svoje dete traže u inostranstvu.

Stvari su se vremenom zakomplikovale, novac se prikuplja kako bi Filip mogao da uđe u kliničko ispitivanje imunoterapije s nadom da će ona konačno dati rezultat i omogućiti mu normalan život.

S toga, Lukini drugari su odlučili da se ovogodišnji turnir, zakazan za subotu i nedelju 11. i 12. jun posveti Filipu.

Na turniru će učestvovati 16 ekipa, kotizacija je 4.000 dinara, održaće se i takmičenje u šutiranju trojki, a sav prihod biće uplaćen za Filipovo lečenje.

"Pozvao bih sve zainteresovane da dođu u što većem broju i da nam pomognu u dostizanju cilja, dobrog druženja, dobrog basketa, a najvažnije prikupljanja novca za pomoć Filipu", rekao je Mladen, jedan od organizatora.

Organizatori turnira pozivaju i sve one koji neće biti u prilici da prisustvuju basket turniru da pomognu lečenju malog Filipa Ivanovića, donacijama. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво