Читај ми!

Zvezda slomila upornu Olimpiju i povela u polufinalu ABA lige

Zahvaljujući odličnoj odbrani u drugom poluvremenu, kao i ofanzivnom skoku, košarkaši Crvene zvezde došli su do prednosti u polufinalnoj seriji ABA lige - u Beogradu je savladana Cedevita Olimpija 93:82. Revanš meč u seriji koja se igra do dve pobede, na programu je u ponedeljak u Ljubljani.

S obzirom da ekipa Dejana Radonjića više od 20 dana nije igrala takmičarski meč, Crvena zvezda je pružila odličnu partiju protiv Cedevita Olimpije i napravila korak ka plasmanu finale.

Crveno-beli su bili bolji rival tokom svih 40 minuta, o čemu dovoljno govori činjenica da su dobili sve četiri deonice, ali je bilo potrebno mnogo znoja da se savlada uporna ekipa iz Ljubljane.

Zvezda je bolje ušla u meč, ali su trojkama Blažiča gosti došli do vođstva 12:10 - ispostaviće se poslednjeg na utakmici u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Crveno-beli su konstantno vodili, ali gosti su držali priključak, ne dozvolivši Zvezdi da prelomi meč već u prvom poluvremenu, u kojem je najveća prednost iznosila devet poena.

Na veliki odmor Zvezda je odnela pet poena viška, a sa izjednačenom igrom nastavilo se i u trećoj deonici.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu pojačali odbranu, ali i ofanzivni skok, pa su često poentirali iz drugog, pa i iz trećeg napada, dok Cedevita Olimpija nije uspela da nađe rešenje za pun reket domaćeg tima.

Krajem treće deonice Zvezda prvi put stiže do dvocifrene prenosti, a meč je u potpunosti prelomljen sredinom poslednje četvrtine, kada su crveno-beli došli do maksimalnih +16.

Nikola Ivanović odigrao je veliku ulogu u toj seriji, vezavši osam poena, pa je uz Luku Mitrovića i Nikolu Kalinića najzaslužniji za trijumf svog tima 93:82.

Mitrović je bio najefikasniji sa 21 postignutim poenom, Kalinić je dodao 17, a Ivanović 16. U gostujućem timu Jaka Blažič je ubacio 20, a Edo Murič 14 poena.

Pre utakmice, nagrade od Milije Vojinovića dobili su Branko Lazić, najbolji defanzivac lige, kao i Nikola Kalinić, koji je proglašen za nakorisnijeg igrača takmičenja.

Zvezda je povela 1:0 u polufinalnoj seriji, pa će plasman u finale moći da obezbedi već u ponedeljak, kada se dva tima sastaju u Ljubljani (18.30).

Ukoliko pobedi Olimpija, majstorica će se igrati u Beogradu, a termin tog meča biće naknadno određen.

U drugoj polufinalnoj seriji igraju Partizan i Budućnost, a crno-beli su poveli posle pobede u Beogradu.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се