Vujošević: Cilj je Top 16, ali ne treba očekivati čudo

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle žreba da je cilj njegove ekipe plasman među 16 najboljih u Evroligi, ali je istakao da ne treba očekivati "da se ponovi čudo" iz prošle sezone.

"Naša grupa i ona u kojoj je Panatinaikos nešto su jače nego druge dve, ali zna se da u Evroligi nema slabih grupa. Jedine garancije uspeha su sopstvena snaga i kvalitet", rekao je Vujošević, pošto je Partizan svrstan u grupu sa Evropskim prvakom CSKA, zatim Real Madridom, Efes Pilsenom, Armani Džinsom, Panioniosom.

"Moramo da se koncetrišemo i napravimo tim koji će moći da igra ovo takmičenja. Cilj je Top 16. Prošla sezona je bila vrsta čuda. Ona se dešavaju, ali su retka i ne treba očekivati da se ona ponove", kazao je trener sedmostrukog uzastopnog prvaka Srbije.

Vujošević je kao problem istakao manjak vremena za pripreme, koje su bile jedno od oružja Partizana prošlih sezona.  "Kvalifikacije Srbije za Evropsko prvenstvo traju jako dugo, a i ja neću biti na jednom delu priprema zbog obaveza u nacionalnom timu Crne Gore, tako da nećemo moći kao ranijih godina da počnemo ranije, uđemo u formu i na početku iskoristimo taj zamah", rekao je Vujošević.

Evroliga počinje 20. oktobra, a Partizan prvu utakmicu igra 22. ili 23.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се