Читај ми!

Filadelfija i Finiks u polufinalima

Košarkaši Filadelfije deklasirali su Toronto sa 132:97 na gostovanju i sa ukupnim rezultatom 4:2 u pobedama plasirali se u polufinale Istočne konferencije. Na gostujućem terenu do kljulne pobede je došao i Finiks nadigravši Nju Orleans sa 115:109 i sa identičnim skorom obezbedili polufinale na Zapadu.

Iako je Toronto posle tri poraza uspeo da sa dve pobede smanji prednost Filadelfije, nije im pošlo za rukom da na svom terenu četvrtfinale uvedu u neizvesniju završnicu.

Gosti su od samog starta preuzeli inicijativu i gotovo rutinski došli do odlučujuće pobede koja ih vodi u polufinale Istoka gde će se nadmetati sa Majamijem koji je sa 4:1 u seriji eliminisao Atlantu.

Domaćini su uspeli da dobiju drugu četvrtinu i nagoveste povratak u meč, ali je to bilo sve, jer su gosti u trećoj potpuno preuzeli inicijativu i potom samo uvećavali vođstvo do kraja meča.

Filadelfiju su u efikasnosti predvodila čal trojica igrača koji su ostvarili dvostruki dvocifren učinak.

Džoel Embid je bio najefikasniji sa 33 postignuta poena uz 10 skokova, Džejms Harden je imao 22 poena i 15 asistencija, dok je Tobijas Heris ubacio 19 poena uz 11 skokova. Malo je nedostajalo da im se pridruži i Tajris Maksi koji je meč završio sa 25 poena uz osam asistencija i tri skoka.

Jedini igrač koji je pružao dostojan otpor gostima bio je Kris Bačer, koji je takođe imao dabl-dabl sa 25 poena i 10 skokova. Paskal Sjakam je postigao 24 poena, uz po sedam skokova i asistencija.

Sasvim drugačija situacija bila je i u duelu Nju Orleansa i Finiksa, gde su domaćini pružili znatno bolji otpor, pa čak i dobili drugu četvrtinu sa 10 poena prednosti.

Međutim gosti su u drugom poluvremenu načinili preokret pa je rezultatska klackalica trajala sve do same završnice. Gosti su poveli sa 106:104 trojkom Devina Bukera minut i 42 sekunde pre kraja meča a onda prednost više nisu ispuštali.

Tako su došli do pobede koja ih vodi u polufinale Zapada gde će se nadmetati sa pobednikom iz duela Dalasa i Jute.

Pobednički tim je predvodio Kris Pol koji je utakmicu završio sa 33 postignuta poena, četiri skoka i osam asistencija, a odlično ga je pratio Deandre Ajton koji je meč završio sa 22 poena i sedam skokova.

U timu Nju Orleansa najefikasniji je bio Brendon Ingram koji je upisao 21 poen uz 11 asistencija.

poslednjem sinoćnom meču Dalas je nadigrao Jitu na gostovanju sa 98:96 i sa skorom 4:2 obezbedio polufinale u kome će snage odmetiti sa Finiksom.

Do pobede ih je opet predvodio Luka Dončić koji je bio nadomak dabl-dabl učinka a imao je odličnu podršku i od Džejlena Bransona. 

Rezultati NBA mečeva:

Toronto - Filadelfija 97:132
Nju Orleans - Finiks 109:115
Juta -Dalas 96:98

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво