Читај ми!

Bogdanović promašio šut za pobedu nad Voriorsima, Dončić zasenio Moranta

Košarkaši Golden Stejt voriorsa ostvarili su još jednu tesnu pobedu, ovoga puta u derbiju sa Jutom džez, rezultatom 94:92. "Ratnici" su potvrdili da se polako vraćaju u formu sa početka sezone, ali su imali sreće jer je u samoj završnici Bojan Bogdnaović promašio šut za pobedu. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica učestvovao u trijumfu sa šest poena.

Ekipa Stiva Kera polako pronalazi ritam koji je krasio do Nove godine, a sada je pobeđena Juta u duelu koji je obeležio veoma mali broj poena.

Razlog tome je i katastrofalno šutersko veče Stefena Karija, koji je pogodio samo jednu trojku iz čak 13 pokušaja, što mu je jedan od najlošijih učinaka u čitavoj karijeri.

Sam finiš meča bio je veoma neizvestan, Bojan Bogdanović je vratio "džezere" u igru posle minusa od pet poena, ali je u poslednjim sekundama promašio trojku i propustio da gostima donese pobedu.

Džordan Pul je predvodio Voriorse sa 20 poena, Endrju Vigins je ubacio 14, dok je spomenuti Kari završio samo sa 13 (5/20 iz igre). Nemanja Bjelica je na terenu proveo nešto više od 20 minuta, a imao je šest poena, uz po četiri skoka i asistencije.

Bojan Bogdanović je bio najbolji kod gostiju sa 21 poenom i osam uhvaćenih lopti, dok je Rudi Gober zabeležio dabl-dabl (12 poena i 18 skokova).

Golden Stejt je drugi na Zapadu sa 34-13, Juta je sa 30-17 na četvrtoj poziciji.

Luka Dončić predvodio je Dalas meverikse do trijumfa nad Memfis grizlisima 104:91.

Dalasu je ovo 11. trijumf na poslednjih 13 mečeva, dok je forma Memfisa u blagom padu i ovo mu je treći poraz na poslednjih šest susreta.

Dončiću je pripao košgeterski obračun sa Dža Morantom, pošto je duel završio sa 37 poena (13/25 iz igre, 2/7 trojke), a imao je i 11 skokova i devet asistencija. Pratio ga je Kristaps Porzingis sa 15 poena, dok Bobana Marjanovića ponovo nije bilo u timu "teladi".

Spomenuti Morant je očekivano bio najbolji među "grizlijima", ubacivši 35 poena i uhvativši 13 lopti.

Dalas peti na tabeli Zapadne konferencije sa 27 pobeda i 20 poraza, dok je Memfis dve pozicije iznad sa učinkom 32-17.

Pobede su još ostvarili Majami hit, Orlando medžik, Portland trejlblejzersi, Atlanta hoksi, Filadelfija seventisiksersi i Minesota timbervulvsi.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво