Читај ми!

Jokić ni reči o sebi posle četvrtog uzastopnog tripl-dabla

Nikola Jokić ne želi sebe da ističe u prvi plan iako igra bolju sezonu nego prošlu, u kojoj je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača. Jokić je u noći između petka i subote ostvario četvrti uzastopni tripl-dabl, čime je oborio rekord franšize. Denver je poražen od Memfisa 122:118 i Nikola je u razgovoru za RTS izjavio da je pobedio bolji tim.

Jokić je na parketu proveo nešto više od 40 minuta i za to vreme postigao 26 poena, imao 11 skokova i 12 asistencija.

Momak iz Sombora upisao je dve ukradene lopte i jednu blokadu, a sve je to učinio bez ijedne izgubljene lopte tokom čitavog meča. Fantastično je šutirao iz igre, pogodio 11 od 16 pokušaja, a za tri poena je bio polovičan (2/4), uključujući i najdalji pogodak u dosadašnjoj karijeri kojim je podsetio na Stefa Karija.

Međutim, nije mogao više bez pomoći povređenih Džamala Mareja i Majkla Portera juniora.

"Iskreno da kažem, mislim da se tim malo navikao da ih nema. Džamal nije tu odavno, Majk je već par meseci odsutan. Ne smemo više ni da razmišljamo o njima dok se ne vrate, nezahvalno je", rekao je Jokić za RTS.

On je dodao da je očigledno da im Memfis ne leži.

"Što se tiče utakmice, bolji su bili, pobedili su nas zato što su bili bolji. Napadali su nas u reketu, napadali obruč, pogodili su neke trojke i bitne šuteve, pogotovo u prvoj četvrtini. Onda su pogodili bitnu trojku u poslednjoj četvrtini. Pobedili su nas sva tri puta ove sezone, tim koji nam ne leži", zaključio je Jokić za RTS.

Jokiću je to bio četvrti uzastopni tripl-dabl u najjačoj ligi sveta, postavši prvi košarkaš u istoriji Denvera kojem je to pošlo za rukom, pa sada ima ukupno 68. u karijeri.

Na večnoj rang-listi zauzima sedmu poziciju sa samo 10 manje od Vilta Čemberlena, dok je ove sezone na broju 11 i izvesno je da će ga popraviti.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво