Читај ми!

Finiks nadigrao Dalas uprkos odličnom Dončiću

Slovenački reprezentativac Luka Dončić nastavio je seriju sjajnih igara i u duelu sa Finiksom, ali nije uspeo da sačuva Dalas od poraza 109:101. Do pete pobede u seriji tim iz Arizone je u gostima došao posle preokreta u završnici meča.

U svojevrsnom derbiju večeri Dalas je na svom terenu odlično ušao u meč i vodio tokom većeg dela igre, pa se učinilo da će nastaviti pobedničku seriju i doći do pete pobede u nizu.

Ipak, u završnici su gosti, predvođeni Devinom Bukerom i Krisom Polom, uspeli da načine preokret i dođu do pete pobede u nizu, čime su se učvrstili na vodećoj poziciji Zapadne konferencije.

Buker je meč završio sa 28 postignutih poena, 5 skokova i 6 asistencija, a plejmejker gostiju Kris Pol dodao je 20 poena, 5 skokova i 11 asistencija za 35 pobedu svog tima.

Na drugoj strani Luka Dončić je nastavio sjajnu seriju igara i bio je najefikasniji igrač meča nadomak trostrukog dvocifrenog učinka sa 28 poena, po 8 skokova i asistencija, ali to nije mnogo pomoglo njegovom timu da na svom terenu izbegne poraz posle četiri uzastopne pobede.

Pratili su ga Džejlen Branson sa 19 poena i Kristaps Porzingis sa 18 poena i 11 uhvaćenih lopti, a Boban Marjanović ponovo nije ulazio u igru.

Na gostovanju je slavio i Nju Orleans nad Njujorkom 102:91 u Medison skver gardenu.

Tim iz Luizijane je od starta preuzeo vođstvo i potom bez mnogo neizvesnosti igru vodio do konačne pobede.

Odlično ih je predvodio Jonas Valančijunas sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 10 skokova, a pratili su ga Džoš Hart sa 17 poena, kao i Brendon Ingram i Devonte Grejem sa po 15 poena.
U timu Njujorka centar Mičel Robinson je bio najefikasniji sa 17 poena i 15 uhvaćenih lopti, a isti učinak imao je i Er Džej Beret.

Na gostovanju je slavila i Indijana nadigravši Golden Stejt 121:117 u produžetku koji su dobili uprkos novoj odličnoj igri Stefa Karija. 

Utakmice NBA lige:

Dalas - Finiks 101:109

Njujork - Nju Orleans 91:102

Golden Stejt - Indijana 117:121 posle produžetka  

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво