Читај ми!

Rajaković pobedom debitovao u Memfisu, Bjelica solidan u porazu

Košarkaši Memfisa nadigrali su Golden stejt sa 116:108 na svom terenu, a srpski košarkaški stručnjak Darko Rajaković je pobedom počeo samostalno vođenje ekipe u NBA ligi. Iako je u igri bio samo 11 minuta Nemanja Bjelica je maksimalno iskotistio priliku ali to nije mnogo pomoglo njegovom timu da izbegne poraz.

Prvi trener Memfisa Tejlor Dženkins je bio odsutan zbog zaraze koronavirusom, ali je Darko Rajaković odlično preuzeo rukovođenje sa klupe i vodio tim koji je naneo treći uzastopni poraz „Ratnicima".

Uprkos novoj odličnoj igri Stefa Karija, koji je ostvario novi trostruki dvocifren učinak, domađini su od samog starta preuzeli inicijativu i potom vodili meč do konačne pobede.

Tim Golden stejta je samo u trećem delu utakmice uspeo da nadigra domaćine ali je to bilo nedovoljno da načine preokret.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Dža Morant sa 29 poena uz osam asistencija i pet skokova, a najbolju podršku imao je od Tajusa Džonsa koji je ubacio 17 poena (5/5 za tri) iu osam asistencija i šest uhvaćenih lopti. Do 17 je brojao i Zijer Vilijams, dok je Brendon Klark sakupio 14 poena.

Stef Kari je imao 27 poena uz po 10 sokova i asistencija, Klej Tompson je dodao 14, a Endrju Vigins i Geri Pejton po 13koševa.

Naš internacionalac Nemanja Bjelica igrao je samo 11 minuta ali je to maksimalno iskoristiom u ubacio dve trojke iz tri pokušaja, uhavtio četiri lopte i zabeležio jednu asistenciju. Meč je završio sa sedam poena postignutih poena.

Alekseja Pokuševskog nije bilo u sastavu Oklahome koja je poražena na gostovanju u Vašingtonu 122:118, u narednom periodu igraće za razvojni tim Tandera.

Čikago Bulsi ostvarili su jednu od najubedljivijih pobeda ove sezone nadigravši Detroit sa čak 46 poena razlike sa 133:87, a Nju Orleansa je nadigrao Minesotu sa 128:125 trojkom Brendona Ingrama u poslednjoj sekundi. Ingram je meč završio kao najefikasniji igrač sa 33 postignuta poena, uz čak šest postignutih trojki iz 7 pokušaja.

U poslednjem sinoćnom meču košarkaši LA Klipersa nadigrali su Denver sa 87:85 na svom terenu uprkos novoj odličnoj igri Nikole Jokića kome se u efikasnosti pridružio i Aron Gordon. 

Rezultati NBA utakmica:

Vašington - Oklahoma 122:118
Toronto - Finiks 95:99
Čikago - Detroit 133:87
Memfis - Golden Stejt 116:108
Nju Orleans - Minesota 128:125
Los Anđeles Klipers - Denver 87:85

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво