Читај ми!

Partizan neumoljiv protiv Splita, “stotka“ i plus od 60 poena

Košarkaši Partizana savladali su Split sa 109:49 u prvom meču 15. kola ABA lige. Ovo je ujedno naubedljivija pobeda u istoriji ABA lige. Predhodni rekord bila je utakmica iz 2016. godine, Cedevita - Zadar 120:62.

Partizan je sjajnom igrom od početka do kraja meča razbio igru protivnika. Crno-beli su konstantno povećavali prednost i održali čas košarke Splićanima. Željko Obradović je svim igračima dozvolio da osete slast ubedljive pobede. Protivnik je jedva čekao da se završi meč kako bi pobegao sa parketa Arene.

Crno-beli su poveli na startu meča, jedino što je protivnik uspeo je da izjednači na 12:12. usledila je serija Partizana od 5:0 i na prvi odmor se otišlo pri rezultatu 17:12.

Nastavak je doneo još silovitije crno-bele. Sajnom odbranom i pogodcima sa svih pozicija brzo su stekli dvocifrenu prednost - 22:12. Nastavio je domaćin da puni koš Splićana i na četiri minuta pre poluvremena imao je tada maksimalnih plus 22 - 37:15.

Do odlaska na veliki odmor crno-beli su pogodili još nekoliko otvorenih šuteva, sa druge strane Split nije uspeo da poveže redove i na poluvremenu Partizan je vodio rezultatom 51:37.

Slična slika i u nastavku, nastavio je Partizan sa odličnom igrom, a protivniku ništa nije polazilo za rukom. Sredinom trećeg perioda crno-beli su stigli do plusa od 43 poena - 72:29. Tada je već bio jasan pobednik, samo se čekao konačan rezultat duela.

Krajem trećeg perioda crno-beli su imali i plus 48, da bi u poslednju četvrtinu ušli pri rezultatu - 83:38.

Partizan je u istom ritmu nastavio i u poslednjem periodu, a posle par minuta igre stigao je i do plus 51 - 90:39. Do kraja meča crno-beli su povećali prednost i zaustavili se na plus 60 - 109:49.

Najefikasniji u timu crno-belih bio je Glas sa 19 poena, njega je pratio Miletić sa 18, Panter je dodao 14. U timu Splita Šorter je ubacio 17, i bio jedini sa dvocifrenim učinkom.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво