Читај ми!

Spektakularan Pešićev debi na klupi "orlova", pobeđena raspoložena Letonija

Fenomenalnu utakmicu odigrali su Srbija i Letonija u kvalifikacijama za Mundobasket, a na kraju su "orlovi" slavili pogotkom Marka Jagodić-Kuridže sa linije za slobodna bacanja - 101:100. Svetislav Pešić trijumfom počeo novi mandat na čelu reprezentacije. Naredni protivnik je selekcija Belgije, u Monsu u nedelju.

Veoma uzbudljivo bilo je na drugom debiju Svetislava Pešića na klupi košarkaške reprezentacije, koja je u neizvesnoj završnici stigla do pobede nad Letonijom 101:100 i upisala prve bodove u kvalifikacijama za Mundobasket.

Trijumf nad večeras izuzetno šuterski raspoloženim Letoncima izuzetno je značajan za "orlove", ali i za samog Pešića, koji je posle 2002. godine zauzeo mesto selektora, ali u vrlo specifičnom momentu.

Reprezentacija ne može da račune na nosioce igre iz NBA i Evrolige, pa je u timu protiv Letonije bilo više debitanata.

Upravo je najstariji od njih Marko Jagodić-Kuridža doneo trijumf "orlovima", pogodivši slobodno bacanje na dve i po sekunde pre kraja meča.

Letonci su odigrali fantastičan meč, naročito Rikardas Lomaž koji je ubacio 33 poena, dok je ceo tim pogodio čak 16 trojki.

Gosti su odlično ušli u utakmicu, promašili samo jedan šut u prvoj četvrtini i postigli 33 poena, ali kakao je vreme odmicalo izabranici Svetislava Pešića hvatali su ritam i napravili sebi priliku da dođu do neizvesne završnice, u kojoj su trijumfovali.

Kapiten Miloš Teodosić predvodio je ekipu u svakom smislu, pa i po učinku na terenu - postigao je 21 poen i upisao 9 asistencija. Aleksa Avramović dodao je 17, junak Kuridža 16, a Alen Smailagić 15 za tim Srbije.

Pored Lomaža, u timu Letonije istakli su se Dairis Bertans i Andrejs Gražulis sa po 17 poena.

Treba istaći da su srpski reprezentativci pobedu posvetili svom kolegi Stevanu Jelovcu, koji se oporavlja od moždanog udara koji je doživeo na treningu.

"Orlovi" naredni meč u kvalifikacijama igraju već u nedelju, kada će Pešićeva ekipa biti gost u Belgiji.

Belgijanci su zabeležili pobedu u prvom kolu, pošto su slavili u Slovačkoj 83:57.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво