Читај ми!

Pešić za RTS: Podrška navijača biće ključna

Selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, govorio o predstojećem meču sa Letonijom i istakao da će za ishod utakmice od ključnog značaja biti podrška navijača novom mladom sastavu koji ima velike ambicije.

Košarkaši Srbije sastaju se u četvrtak sa selekcijom Letonije u prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine, a selektor Pešić se osvrnuo na probleme koje je imao pri sastavu tima.

"To nije bio lak posao. Mi smo to unapred znali i to nije bilo iznenađenje. Mi smo pokušali da formiramo reprezentaciju i siguran sam da su ovi mladići zaslužili da budu u reprezentaciji i siguran sam da će to i opravdati", rekao je Pešić.

Selektor je posebno istakao da je pri formiranju sastava razmišljao i o dugoročnim ciljevima i naglasio kvalitet pozvanih igrača.

"To su talentovani igrači koji su zapravo i budućnost novog olimpijskog ciklusa, koji zapravo poćinje već sutra. Očekuje nas Evropsko prvenstvo u Nemačkoj sledeće godine, pa Svetsko prvenstvo, za koje igramo kvalifikacije, pa onda Pariz... I to su naši dugoročni ciljevi."

Govoreći o sutrašnjoj utakmici, selektor je posebno naglasio kvalitet i uigranost selekcije Letonije.

"Biće to izuzetna utakmica. Oni imaju kontinuitet u timu, koji se sastoji od izuzetno talentovanih igrača. Mi sigurno nemamo tu uigranost kao oni, ali imamo želju i motivaciju da prevladamo tu njihovu prednost. Očekujemo sjajnu podršku publike sa tribina i nadamo se pobedi. Podrška navijača je dragocena za ovu mladu ekipu", istakao je Pešić.

Selektor je konstatovao da reprezentaciju već za tri dana očekuje i meč sa Belgijom i prokomentarisao je atmosferu u kojoj će se igrati taj duel, ali je istakao da je tim, pre svega, koncentrisan na sutrašnji prvi meč u kvalifikacijama.

Povodom izostanka brojnih igrača, pa i Nikole Jokića, istakao je uverenje da su svi igrači imali želju da se odazovu pozivu u reprezentaciju, ali da to nisu mogli da učine iz opravdanih razloga, što zbog zdravstvenih problema, što zbog klupskih obaveza.

Naglasio je da dugoročno i dalje računa na sve naše igrače u svetskim klubovima i da će se oni odazvati pozivu kada budu u mogućnosti.  

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво