Читај ми!

Bjelici samo četiri minuta, "ratnici" ne nameravaju da se zaustave

Košarkaši Golden Stejt voriorsa nastavili su sa sjajnim partijama na početku nove sezone i ostvarili 15. pobedu u 17. utakmici. "Ratnici" su ovoga puta lako izašli na kraj sa Toronto reptorsima na svom parketu, rezultatom 119:104.

Ekipa Stiva Kera je ponovo u seriji i liči na onu koja je sredinom prethodne decenije terorisala protivnike i vladala NBA ligom, što je potvrdila i u reprizi velikog finala iz 2019. godine.

Tada je Toronto bio bolji i označio kraj dominacije Golden Stejta, koja bi, ako je sudeći po startu nove sezone, ponovo mogla da počne.

Domaćin je vodio od prvog do poslednjeg minuta, od trojke Džordana Pula u 22. sekundi susreta prednost je bila na strani Voriorsa. Već nakon prve deonice vođstvo je bilo dvocifreno (36:24), da bi do odlaska na pauzu ono otišlo na +14.

Pokušavali su Reptorsi da se vrate, ali kada god bi krenuli u nalet, rival bi to odbio i uzvratio jače, pa je u nekoliko navrata imao i 20 poena prednosti, zbog čega nije bilo ni teoretske prilike za preokret.

Stefen Kari je i u ovoj, kao i u prošloj utakmici, košgetersku palicu predao spomenutom Pulu, koji je prihvatio i ubacio 33 poena, uz fantastične procente šuta. Pogodio je 10 od 13 šuteva iz igre, od koji su trojke bile 8/11.

Kari se ispromašivao, imao je samo 12 poena, ali ga je odmenio Endru Vigins i sa 32 poena pomogao Pulu da Golden Stejtu donese novi trijumf.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica na parketu je proveo samo četiri minuta i za to vreme promašio sva četiri šuta iz igre, pogodio jedno slobodno bacanje i uhvatio jedan skok.

Kod Toronta, najbolji je bio Paskal Sijakam sa 21 poenom, četiri više od Vanvlita.

Voriorsi su prvi na Zapadu sa učinkom 15-2, dok su Reptorsi tek 12. na tabeli Istočne konferencije jer su do sada zabeležili osam pobeda i 10 poraza.

U ostalim utakmicama Los Aneđeles lejkersi su pobedili Detroit Pistonse 121:116, dok je Čikago bio bolji od Njujorka, rezultatom 109:103.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво