Читај ми!

Zvezda pokazala zube u Madridu, Real na kraju rutinski pobedio

Hrabro je Zvezda odigrala prvo poluvreme utakmice u Madridu, Real u nastavku došao do ubedljivog trijumfa - 79:67. Crveno-beli igrali bez tri igrača iz startne postave, koji bi trebalo da budu u ekipi u sledećem kolu, narednog petka protiv Uniksa u Beogradu.

Jedno odlično poluvreme nije bilo dovoljno Zvezdi da ozbiljnije pripreti Realu, koji je u Madridu odneo trijumf - 79:67.

Crveno-beli su protiv vodeće ekipe u takmičenju bili značajno oslabljeni, bez čak tri igrača iz startne petorke - Kalinića, Mitrovića i Voltersa.

I pored toga, ekipa Dejana Radonjića odigrala je odlično prvo poluvreme, koje je završeno nerešenim rezultatom 32:32.

Zvezda je kontrolisala meč, zadržala protivnika na niskom procentu šuta iz igre (36%), dok je u napadu nalazila pametna rešenja kako bi održala egal sa favorizovanim Realom.

Trener Madriđana Pablo Laso rekao je na poluvremenu da je to bilo najlošijih 20 minuta njegove ekipe u dosadašnjem delu sezone, pa je bilo očekivano da domaći igrači u drugom delu zaigraju znatno bolje.

To se i dogodilo. Ertel je postigao 9 poena u trećoj deonici, koliko i Tavares, koji je "zaključao" reket svoje ekipe, pa Real u poslednju deonicu ulazi sa 11 poena prednosti - 57:46.

Iz minuta u minut domaći su podizali suficit, koji je u dva navrata iznosio i 19 poena, ali Zvezda se, kao ko zna koliko puta ove sezone, nije predavala.

Razigrao se Holins, pogodio nekoliko važnih šuteva, pa je Zvezda na manje od dva minuta do kraja uspela da priđe na samo minus devet - 74:65.

Ipak, Real nije dozvolio iznenađenje u finišu meča, pa je na kraju došao do pobede 79:67.

Holins je bio najefikasniji u timu Zvezde sa 16 poena, Cirbes je dodao 12, Dobrić 9 (sve u prvom poluvremenu), Ivanović i Kuzmić po 8.

Tavares je bio najbolji pojedinac meča sa 15 poena i 4 rampe, Pojrije je dodao 14, a Hanga 11 poena.

Real je zabeležio deveti trijumf u takmičenju i osamio se na prvom mestu na tabeli posle nepotpunog 11. kola sa skorom 9-2.

Zvezda je zabeležila sedmi poraz u takmičenju, a priliku za popravni izabranici Dejana Radonjića imaće narednog petka, kada u okviru 12. kola u Beograd dolazi ekipa Uniksa.

Prema nekim informacijama, Zvezda bi u toj utakmica mogla da bude kompletna, što bi bilo prvi put ove sezone da Radonjić može da računa na sve igrače.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво