Читај ми!

Odbrana Zvezde zakazala, Baskonija zaustavila seriju crveno-belih

Posle pet vezanih pobeda, dve u Evroligi, Zvezdinoj seriji došao je kraj - Baskonija je ubacila 93 poena srpskom šampionu i prekinula svoj niz poraza. Crveno-beli već za dva dana igraju novi meč u eliti, u Madridu protiv Reala.

Zvezda je u Vitoriji odigrala defanzivno najlošiji meč ove sezone u Evroligi i na kraju zabeležila ubedljiv poraz od Baskonije 93:74.

Nekoliko je razloga što je Crvena zvezda izgubila meč u Baskiji, ime je prekinula niz od pet pobeda, od toga dve u elitnom takmičenju.

Dejan Radonjić nije mogao da računa na dva bitna igrača, Luku Mitrovića i Nejtana Voltersa, a u prvom poluvremenu duela sa Baskonijom povredio se i Nikola Kalinić, koji nije ulazio u igru u nastavku meča.

S druge strane, Baskonija je bila u seriji poraza, zbog čega je Neven Spahija preuzeo kormilo ekipe od Duška Ivanovića, a novi trener je ulio pozitivnu energiju jednom talentovanom timu.

Domaći tim od početka je našao ritam, pogađao šuteve za tri poena, ali je i Zvezda uspela da se drži u igri, pa je Baskonija na prvi odmor otišla sa prednošću od 25:22.

Ipak, usledila je ključna druga deonica, u kojoj je Baskonija potpuno uništila Zvezdinu odbranu, pa su se spoljnoj liniji u egzekuciji pridružili i centri Inok i Noko, za ubedljivu prednost na poluvremenu - 55:32.

Crveno-beli su pokušali u nastavku da se vrate u meč, raspoloženom Ivanoviću pridružio se Majk Cirbes, pa Zvezda koristi nešto opušteniju igru domaćih i prilazi na 68:53.

Poslednjih deset minuta obeležila su nastojanja Zvezde da dodatno izvrši protisak na Baskoniju, ali svaki put kada su crveno-beli zapretili usledio je odgovor, često iza linije za tri poena.

Kuzmić i Cirbes su se borili pod oba koša, Holins počeo da pogađa za tri poena, ali Baskonija je jednostavno imala više raspoloženih igrača i lako je nalazila rešenje za, na ovom meču, indisponiranu odbranu srpskog i regionalnog šampiona.

Inok je meč završio sa 23 poena, Gjedraitis je dodao 21 i njih dvojica bili su najzaslužniji za četvrti trijumf španskog tima ove sezone u Evroligi.

Zvezdu je predvodio Ivanović sa 21 poenom, 12 je dodao Cirbes, 11 Holins i Dobrić, a Kuzmić 10.

Zvezda je zabeležila šesti poraz u takmičenju, a ekipu Dejana Radonjića već za dva dana očekuje novi duel u Evroligi, kada crveno-beli gostuju Realu u Madridu.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво