Читај ми!

Obradović: Odbrana je na nivou, ali moramo nešto i da ubacimo

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da tim mora da odigra dobro i u odbrani i u napadu protiv Lijetkabelisa u Evrokupu.

Crno-beli u sredu od 20.30 sati u "Štark areni" dočekuju litvanski tim u petom kolu Evrokupa.

"Oni su ekipa koja igra tipičnu litvansku košarku. Razlika je u to što su tim orijentisan na unutrašnju igru i mnogo očekuju od igrača na poziciji pet, Đorđa Gagića. To su prve ideje koje imaju u napadu", rekao je Obradović novinarima u "Štark areni" i dodao:

"Važno je istaći da su oni tim koji su u prethodne četiri utakmice u Evrokupu imali u proseku 28 šuteva za tri poena. Prednjači Oreli, koji je na poslednjoj utakmici šutirao 7/14 i negde u proseku ima devet pokušaja za tri poena".

Iskusni stručnjak zna kako zaustaviti litvansku ekipu.

"Mi treba da smanjimo te njihove pokušaje i da im onda smanjimo procenat šuta. To je ključ utakmice. Njihova unutrašnja igra i šut za tri poena, kao i ofanzivni skok, gde obično Gagić i neki drugi igrači se zaleću na skok u napadu. To je ono o čemu treba da vodimo najviše računa", istakao je Obradović i objasnio na koji način njegov tim treba sutra da igra.

"Mi treba da probamo da budemo na nivou odbrane kao i do sada, s tim što moramo da igramo bolje u napadu. Kada to kažem, mislim da igramo brže u tranziciji i situacijama pet na pet na pola terena, a moramo nešto i da ubacimo. U poslednje vreme imamo slab procenat šuta. To je sigurno nešto na čemu insistiramo i na čemu radimo svaki trening", kaže Obradović.

Obradović je istakao i da će Jam Madar vrlo verovatno propustiti sutrašnji meč.

"Madar ima problem sa leđima. Nije trenirao juče i danas, lično mislim sa će biti prilično teško da bude u timu. Probao je da radi, imao je velike bolove bez obzira na terapiju. Videćemo kako će sutra da se oseća".

Posle 10 pobeda u nizu, Partizan je vezao dva poraza, a Obradović ističe da to nije poremetilo atmosferu u timu.

"Nema razloga, ovo je tek početak sezone. Kao što smo bili svesni kada smo dobijali sve te utakmice, da će doći trenutak kada će neko da nas pobedi. Poraza i pobeda će biti i dalje, a mi moramo da nastavimo da radimo na način na koji smo radili. Sada vodimo računa o zdravlju igrača, do sada je bilo sve okej, pojavljuju se neki sitni problemi, koji dovode do toga da igrači nisu mogli da treniraju, ali to je tako".

Obradović je pohvalio i dosadašnji rad stručnog štaba.

"Izuzetno sam zadovoljan sa svim što radi moj stručni štab, medicinski deo stručnog štaba, fizioterapeuti, maseri. Želim da im čestitam na tome. Zahvaljujem se svim članovima stručnog štaba na svemu što smo dosad uradili. Momci rade izvanredno, ponosim se na to kako funkcionišemo i to je način na koji treba da nastavimo da radimo", zaključio je Obradović.

Plejmejker Dalas Mur kaže da je tim fokusiran za ovaj meč.

"Igramo protiv dobrog tima. Igramo na našem terenu, treba da se fokusiramo na sebe i sprovedemo u delo plan utakmice. Imaju dobre šutere, u dobroj su formi, sećam se Orelija iz Italije. Vole da spuštaju loptu u reket, pripremamo se danas i fokusirani smo na meč", istakao je Mur.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво