Читај ми!

Košarkašice Srbije nadigrale Hrvatice u kvalifikacijama za EP

Košarkašice Srbije savladale su Hrvatsku rezultatom 84:66 u meču Grupe F, Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je demonstrirala sjajnu košarku u prvom poluvremenu. Nastavak je doneo agresivniju igru domaćina koji je prišao na minus devet. Ipak naše su uspele da održe prednost, zaustave nalet Hrvatica i stignu do ubedljive pobede.

Naše su dobro ušle u meč, od samog starta nametnule su svoj stil igre. Naše devojke su imale u dva navrata prednost od sedam poena razlike. Međutim, Hrvatice su uspele da uhvate priključak da priđu na poen zaostatka. Ipak, košarkašice Srbije do odlaska na odmor uspevaju da odu na plus tri, 24:21.

Nastavak je doneo još bolju igru naše selekcije i posle nešto više od četiri minuta igre Srbija je imala dvocifrenu prednost - 38:28.

Dva minuta pre kraja prvog poluvremena naša selekcija je imala plus od 15 poena - 50:35. Do kraja drugog perioda povećale su prednost i na veliki odmor otišle sa maksimalnih plus 20 - 55:35.

Drugo poluvreme naše su počele nešto slabije u napadu, protivnice uspevaju da malo smanje zaostatak, i posle pet minuta igre ostvarile su 11:2 i prišle na 57:46.

Hrvatice su do kraja trećeg perioda uspele da održe ovu razliku - 62:51.

Na startu poslednje Hrvatice su uspele da smanje na jednocifreni zaostatak. U poslednjih pet minuta igre ušlo se pri predošću naše selekcije od 71:62.

Ipak, košarkašice Srbije su uspele da odbiju ovaj nalet protivnica i u finišu stignu do ubedljive pobede - 84:66.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Crvendakić sa 33 poena, nju su pratile Krajišnik sa 15 i Andeson sa 13 uz devet asistencija. U poraženom timu Begić 19, a Dojkić 18.  

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво