Читај ми!

Partizan podiže formu, 47 poena viška protiv Krke

Košarkaši Partizana zabeležili su i petu pobedu u ABA ligi. Pošto su u utakmici petog kola u Beogradu savladali Krku – 92:45. Izabranike Željka Obradovića očekuje duel sa Turk Telekomom u okviru Evrokupa, dok u narednom kolu regionalnog takmičenja gostuju u Čačku, kod ekipe Borca.

Bez imalo poteškoća, ekipa Partizana savladala je Krku u dvorani "Aleksandar Nikolić" i došla do petog trijumfa na startu regionalne košarkaške lige.

Za razliku od utakmice u Hamburgu, gde je pobedu doneo efikasan napad, trijuf protiv Krke posledica je fanatične odbrane crno-belih, naročito u trećoj četvrtini.

Gosti iz Novog Mesta u prvoj deonici postigli su samo 11 poena, dok u pojedinim periodima u drugoj četvrtini "nisu videli koš" Partizana.

Na drugoj strani, domaće navijače zabavljao je Kevin Panter, koji je u drugoj deonici postigao četiri trojke, dve sa udaljenosti od 10 metara.

Crno-beli su držali visok procenat šuta iz igre, dok je Krka držala u životu zahvaljujući spretnosti prilikom ofanzivnih skokova.

Partizan je u nekim trenucima imao i 18 poena prednosti, da bi ekipa Željka Obradovića na veliki odmor otišla sa prednošću 43:28.

Već na startu treće deonice crno-beli stižu do više od 20 poena prednosti, a do kraja četvrtine Krka je uspela da postigne samo šest poena.

Domaći igrači rasporedili su poene - Glas i Kurucs rešetali su za tri poena, dok je svoj doprinos u finišu trećeg dela dao i Jam Madar za visoku prednost crno-belih 64:34.

U poslednjoj deonici pratili smo duel Kurucsa i Lapornika, koji se završio na nekoliko razmenjenih reči, a crno-beli su u svakom trenutku imali dvostruko više poena od protivnika.

Obradović je ravnomerno rasporedio minutažu, Lidej i Panter nisu ulazili u igru u drugom poluvremenu, ali Madar se pobrinuo da Partizan ostvari jednu od najubedljivijih pobeda u klupskoj istoriji - 92:45.

Izraelac je na kraju bio najefikasniji na meču sa 23 poena, Panter i Kurucs dodali su po 156, dok je u ekipi Krke Macura bio najbolji sa 9 poena.

Partizan je ostao jedina neporažena ekipa u regionalnom šampionatu, dok je Krka ubeležila treći poraz.

Crno-bele u sredu očekuje meč drugog kola Evrokupa, a u Beograd stiže Turk Telekom, dok narednog vikenda Partizan gostuje kod Borca u Čačku, u meču šestog kola ABA lige.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се