Читај ми!

Zvezdi pripao "rat" sa Žalgirisom za drugu pobedu u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su drugu pobedu u ovosezonskom izdanju Evrolige, pošto su na svom parketu savladali Žalgiris. Zvezda je u pravom "košarkaškom ratu" izašla kao pobednik protiv Žalgirisa, rezultatom 73:61. Crveno-beli su tako nastavili sa dobrim rezultatima u najjačem košarkaškom takmičenju na "starom kontinentu", iako imaju problema sa povredama.

Izabranici Dejana Radonjića sada su na učinku 2-1, dok je litvanski šampion doživeo i treći poraz.

Zvezda je mnogo bolje otvorila utakmicu i najviše zahvaljujući Nejtu Voltersu koji je odlično diktirao ritam igre došla do prednosti. Žalgiris nije uspeo da pronađe ritam i crveno-beli su došli do sedam poena viška, ali su onda stali.

Sredinom prve deonice počeli su problemi sa šutem spolja (1/9 za tri u prvom poluvremenu), što je iskoristio Džoš Nibo da započne dominaciju u reketu.

Vratio je Amerikanac "zelene" u igru, koji su čak i poveli i imali prednost do finiša druge četvrtine. Srpski i regionalni šampion je više od četiri minuta bio bez poena, ali je odlično reagovao posle jednog Radonjićevog tajm-auta.

Uspeo je da popravi igru u napadu, "spusti" loptu ispod obruča i na taj način dolazi do poena. Mini serijom u završnici viđen je još jedan preokret i Zvezda je na poluvreme otišla sa prednošću (29:27).

Sjajnu rolu početkom drugog poluvremena imao je Nikola Kalinić, koji je vezao prvih sedam poena Zvezde i probudio saigrače, ali i "pogurao" šut sa distance.

Gosti su se nekoliko puta vraćali, stizali na posed zaostatka, što nije izazvalo paniku kod domaćina. Snažno su Radonjićevi momci igrali odbranu, ona je u finišu rezultirala velikim brojem grešaka Litvanaca i povećanjem prednosti.

Na kraju, Zvezdi je pripao pravi "rat", iako je konačan rezultat i više nego ubedljiv – 73:61.

Kalinić je bio najbolji i meč je završio sa 15 poena, pet skokova i tri asistencije, Ognjen Dobrić ga je pratio sa 13, dok se na 12 poena i sedam uhvaćenih lopti zaustavio kapiten Luka Mitrović. Dvocifren je bio još Nejt Volters sa 11, pored sedam asistencija i šest skokova.

Kod gostiju iz Kaunasa dabl-dabl je kompletirao Džoš Nibo (14 poena i 10 skokova), a pratili su ga Nils Gifaj i Lukas Lekavičus sa po 11 poena.

Odmah nakon utakmice u "Štark areni", crveno-beli putuju u Moskvu gde ih već u petak očekuje meč 4. kola Evrolige sa CSKA, dok u nedelju od 21 sat i derbi ABA lige sa Cedevitom Olimpijom.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво