Читај ми!

Ultimatum za Kajrija Irvinga: Ne trenira i ne igra dok se ne vakciniše

NBA ekipa Bruklin netsi, saopštili su da neće dozvoliti Kajriju Irvingu da se pojavljuje na treninzima i utakmicama, dok se ne vakciniše.

Generalni menadžer ove NBA franšize Šon Marks izjavio je da "Irving neće moći da trenira ili nastupa za Netse dok ne ispuni sve uslove i bude punopravni član ekipe".

Prema zakonu u tom delu SAD, Irving, koji se nije vakcinisao, ne može da prisustvuje utakmicama i dešavanjima na domaćem terenu, ali bi u teoriji mogao da igra na gostovanjima.

Netsi su ipak srušili tu teoriju, saopštivši da Irving, ukoliko se ne vakciniše, neće moći da igra ni na gostujućim utakmicama.

"On je doneo ličnu odluku i mi poštujemo njegovo individualno pravo na izbor", dodaje Marks.

Zanimljivu izjavu dao je trener Netsa Stiv Neš.

"Definitivno ćemo igrati bez njega i moramo naučiti na igramo bez njega ove sezone. Samo zavisi gde i koliko dugo ćemo biti bez njega", izjavio je nekadašnji košarkaš.

Brojni mediji u SAD navode da nova odluka Bruklin netsa vrlo lako može naterati Irvinga da zatraži promenu sredine u neki klub u čijoj regiji zakoni nisu poput onih u Njujorku, San Francisku... 

Irving ima 29 godina, a tokom karijere je igrao još za Klivlend i Boston. U Bruklin je došao 2019. godine kao slobodan agent.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво