Читај ми!

FMP posle velike borbe i produžetka nadigrao Cedevita Olimpiju

Košarkaši FMP-a savladali su Cedevita Olimpiju sa 92:89 u meču trećeg kola ABA lige.

Sjajan meč u Stožicama. Publika je mogla da uživa u izuzetno uzbudljivom meču. Duel dve ekipe obeležili su preokreti. Domaćin je imao veliku prednost sredinom trećeg perioda da bi FMP uspeo da anulira razliku, preokrene meč i stigne do pobede u produžetku.

Prvi period doneo je izjednačenu igru. Rezultatska klackalica gde su se ekipe smenjivale u vođstvu da bi se na odmor otišlo pri nerešenom rezultatu - 18:18.

Slična slika i u nastavku sve do sredine perioda, kada je domaćin uspeo da održi prednost i do poluvremena ode na maksimalnih plus sedam - 41:34.

U trećoj četvrtini Cedevita Olimpija je konstantno vodila i lagano povećavala prednost, a sredinom perioda je stigla do malsimalnih plus 13. FMP je pokušavao da uhvati pruključak, ali je domaćin odolevao. Pred poslednju četvrtinu domaćin je imao devet poena prednosti 63:54.

FMP je u poslednjem periodu krenuo žestoko, vodila se velka borba. Gosti koriste prazan hod domaćina i prilaze na minus tri 65:62, a potom smanjuju na jedan razlike - 68:67, pet minuta pre kraja susreta.

Uzavrelo je na parketu, FMP je uspeo da povede u dva navrata, Cedevita Olimpija da brzo vrati. Pri rezultatu 77:77 obe ekipe promašuju napade pa je meč skliznuo u produžetak.

FMP je sa više energije ušao u nastavak. Serijeom 4:0 je poveo i prednost nije ispustio do kraja. Penal završnica donela je mnogo uzbuđenja, domaćin je bio nadomak preokreta. Ipak, FMP je uspeo da se odbrani i dobije meč, na kraju 92:89.

FMP je do pobede predvodio Radonjić sa 16 poena, Nevels je dodao 15, a Izundu i Pavićević po 14. U timu domaćina Kin je ubacio 25 poena, Blažič 17, August 12.

ABA liga, treće kolo:

Petak:
Zadar - Cibona 67:68

Subota:
Mornar - Borac 85:90
Partizan - Studentski centar 79:57

Nedelja:
Mega - Krka 73:72
Budućnost - Split
Igokea - Crvena zvezda 75:68

Ponedeljak:
Cedevita - FMP 89:92

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво