Читај ми!

Majstorović: Imamo karakter i mentalitet za basket, cilj je uvek biti najbolji

Reprezentativac Srbije u basketu, Dejan Majstorović, prema Fibinoj rang-listi, najbolji je basketaš sveta. On se tamo našao nakon odličnih rezultata koje je ostvario u reprezentativnom dresu, kao i zbog sjajnih partija koje pruža sa svojom novom ekipom - Ubom.

Nakon dve zlatne medelje na svetskim prvenstvima i bronze na Olimpijskim igrama, najbolje rangirani basketaš sveta, kaže da je jedini cilj, bio i ostao, da ostane zdrav i spreman da pomogne svojoj ekipi do novih pobeda.

"Meni se to desilo već treći put da sam najbolji igrač na svetu, osećaj je lep, ali stvarno mnogo lepši osećaj da smo mi kao ekipa najbolja ekipa na svetu, iz razloga što kad smo i Savić i prešli ovde u ekipu Uba, kad smo razgovarali sa njima, ja sam im rekao da mi je jedini cilj da budemo najbolja ekipa na svetu", kaže Majstorović za RTS.

Popularni Maestro, jedan je od najbojih šutera za tri poena, a kao zlatni trenutak, posebno pamti trojku koju je pogodio u polufinalu protiv Poljaka, za pobedu i finale, dok je najveći ponos osetio kada je izašao na balkon pobednika.

"Dočekao sam ispod tog balkona trista naših sportista u poslednjih 15, 20 godina, svaki put kada naša reprezentacija u bilo kom sportu uzme medalju, ja stalno idem tamo da ih sačekam, pratim sve sportove, i onda izaći tamo pred celom Srbijom je bio neverovatan osećaj".

Kada je počinjao, uzori su mu bili Dejan Stanković i Dejan Bodiroga, a sada je poput svojih imenjaka, on uzor nekim novim klincima koji stasavaju pod košem.

"Kada sam bio klinac, igrao sam basket tamo u Banovcima, odakle sam, i stvarno je jako teško dobiti jedan basket. Odigraš jedan basket, možeš da ideš kući, pošto 5-6 ekipa čeka, stariji igrači dolaze tu i šamaraju te sa terena, kako bi se reklo, i nekako smo malo i svi naučeni na te stvari, a i hvala bogu, naši košarkaši su donosili puno medalja, i mi samim tim , čim izađemo na košarkaši ili basketaški teren, jedini cilj je prvo mesto. Tako da mislim da imamo i karakter i mentalitet za taj sport."

Dalja strategija je jasna. Do kraja godine ga čekaju još dva turnira, koja želi da osvoji sa svojom ekipom, kako bi ostali najbolji, a do tada, fokusiran je na treninge i porodicu, koja je najveća podrška svake njegove pobede.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво