Читај ми!

Zvezdin košarkaški čas u Tel Avivu, prva pobeda crveno-belih u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su prvi trijumf u ovogodišnjoj Evroligi, pošto su sa 75:63 savladali Makabi u Tel Avivu. Crveno-beli kontrolisali utakmicu svih 40 minuta, odbrana donela pobedu. Naredni meč Zvezda igra naredne sedmice protiv Žalgirisa u Beogradu.

Još jednom su košđarkaši Crvene zvezde pokazali da nema nepobedivih u Evroligi, naročito ako se igra dobra odbrana kakvu su crveno-beli odigrali večeras u Tel Avivu.

Ekipa Dejana Radonjića od prvog do poslednjeg minuta kontrolisala je utakmicu, najviše zahvaljujući agresivnoj odbrani i kontroli defanzivnog skoka, pa na kraju rezultat nije moga da izostane.

Na krilima Kalinića i Voltersa, crveno-beli su ušli u meč serijom 10:0, koja je nagovestila kako će se stvari razvijati u prepunoj dvorani u Tel Avivu.

Zvezda je na startu druge deonice stigla do 15 poena prednosti, ali je Makabi do poluvremena spustio prednost rivala na 35:27.

Kada se očekivalo da domaći napadnu svim silama, desilo se sasvim suprotno. Zvezda je prvo odbila napad "ponosa Izraela", a posle dve vezane trojke Voltersa dolazi i do plus 17.

Mitrović je vodio veliku borbu sa centrima Makabija, ostvario dabl-dabl učinak, dok je su Volters (17 poena)  i Kalinić (19 poena) bili prave vođe na terenu.

Ne treba izostaviti ni učinak Stefana Lazarevića, koji je Skotija Vilbekina "stavio u džep", iako je Amerikanac koji nastupa za Tursku na kraju došao do 18 poena (šest trojki).

Još jednom je Makabi pokušao da napadne Zvezdu u poslednjoj deonici, ali su Dobrić, Volters i Kalinić trojkama doneli 21 poena prednosti, pa je utakmica bila rešena već na sredini poslednje četvrtine.

Uspeli su domaći do kraja meča da smanje prednost rivala, što nimalo ne umanjuje prikazanu igru Zvezde i pobedu nad velikim rivalom.

U međusobnom skoru u Evroligi, Zvezda je sada povela 7:6.

Crveno-beli su stigli do prvog trijumfa u sezoni, dok je Makabi zabeležio prvi poraz.

U nardnom kolu, sledeće sedmice, Zvezda prvi put ove sezone igra pred svojim navijačima u Beogradu, a gost će biti ekipa Žalgirisa.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво