Читај ми!

Potresi u NBA ligi - 18 bivših igrača uhapšeno zbog višemilionske prevare, među optuženima i Palasio

Na pomolu je veliki skandal u NBA ligi. Čak 18 nekadašnjih NBA igrača optuženo je za višemilionsku prevaru - oni su optuženi da su izvlačili novac iz zdravstvenog fonda lige, lažnim izveštajima i nepostojećim povredama.

Sumnja se da je na čelu prevare Terens Vilijams, nekadašnji 11. pik sa drafta, a tu su još i Toni Alen, Šenon Braun, Glen Dejvis, ali i nekadašnji igrač Partizana Milton Milt Palasio. 

Jedino žensko ime u optužnici je ime supruge Terensa Vilijamsa - Dezire.

Oni su optuženi da su od 2017. do 2020. godine oštetili zdravstveni fond NBA lige za oko četiri miliona dolara, podnoseći lažne izveštaje i povredne listove.

U pojedinim slučajevima, podnosioci prijava nisu bili na teretoriji Sjedinjenih Država u trenutku kada su, prema papirima, bili na lečenju.

Vilijams je, navodno, sve organizovao i dobio najmanje 230.000 dolara od desetorice drugih igrača, kao naknadu što je pomogao da se nabavi lažna dokumentacija i prođe procedura. 

Vilijams je slao preko mejla lažne papire ostalim optuženima, a prema sudskim dokumentima, pojedini papiri su očigledno bili lažni jer su bili na pogrešnom papiru, slova su bila čudnog formata i imali su gramatičke greške.

Među optuženima su: Terens Vilijams (Nju Džersi nets), Alan Anderson (Bruklin nets), Toni Alen (Boston, sa kojim je osvojio titulu), Dezire Alen, Šenon Braun (Osvojio dve titule sa Lejkersima), Vilijam Bajnum (Detroit), Melvin Ilaj (osvojio prsten dok je igrao za San Antonio), Kristofer Daglas Roberts (Nju Džersi nets), Entoni Vroten (Memfis, Filadelfija), Milton Palasio (igrao za Partizan), Sebastijan Telfer (Boston, LA Klipers), Antoan Rajt (Nju Džersi nets), Darius Majls (LA Klipers), Ruben Paterson (Portland), Edi Robinson (Šarlot, Čikago), Gregori Smit (Hjuston, Dalas), Glen Dejvis (osvojio titulu sa Bostonom), Džamario Mun (Klivlend).

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи