Читај ми!

Crvena zvezda nadigrala Budućnost u prvom derbiju ove sezone

Crvena zvezda je savladala Budućnost sa 71:63 u meču drugog kola ABA lige.

Izuzetno uzbudljiv duel starih znanaca. Nije bilo puno prostora za taktičko nadmudrivanje, pa su taktiku zamenili velika borba, puno trčanja, emocije i naravno veliki broj grešaka. Crveno-beli su ostali skoncentrisaniji, ispunili zamisli trenera Radonjića u prvom delu igre.

Nastavak je doneo preokret Budućnosti. Zvezda je imala spreman odgovor zablistao je Luka Mitrović i sa 11 poena pokrenuo novi preokret. Zvezda je ponovo stigla do dvocifrene prednosti i mirno privela meč kraju.

Crveno-beli su bolje ušli u meč. Domaćin se odlično snašao pod obručima i stekao prednost. Budućnost je držala priključak, a na kraju prvog dela igre Zvezda je imala plus od pet poena - 19:14, uz Kuzmićevih sedam poena.

Odličnom odbranom crveno-beli su nadoknadili nekoliko loših napada. Sredinom drugog perioda domaćin je stigao do dvocifrene prednosti 28:18. Do kraja poluvremena Zvezda je održavala prednost. U poslednjim sekundama protivnik je uspeo da iskoristi grešku crveno-belih i smanji na 37:29.

Budućnost je bolje otvorila treću četvrtinu, serijom 11:0, preokrenula je rezulta i povela sa 40:37. Dobrom odbranom protivnik nije dozvolio crveno-belima da zabeleže poen punih pet minuta u nastavku.

Zvezda je odgovorila mini serijom od 4:0, sva četiri poena zabeležio je Mitrović. Usledila je rezultatska klackalica. Potom je tim iz Podgorice stigao do pet poena prednosti - 46:41. Još četiri poena Mitrovića - 46:45.

Do kraja treće četvrtine gost je iskoristio jedno slobodno bacanje i u poslednji period ušao sa plus dva - 47:45. Sve poene za crveno-bele u ovom periodu postigao je Luka Mitrović.

Nastavio je Mitrović da pogađa i u poslednjem periodu, i sa tri poena (dva plus jedan) preokrenuo rezultat i Zvezda je ponovo povela, a trojkom Kalinića otišla na plus četiri - 51:47. Još jednu trojku zabeležio je Volters i crveno-beli su posle tri minuta igre imali sedam poena razlike.

Nastavljena je velika borba. Kalinić krade loptu i lagano polaže za produžetak serije crveno-belih, koja je ukupno bila - 13:0. Budućnost je prvi koš postigla posle četiri ipo minuta u poslednjem periodu i to sa linije slobodnig bacanja.

U poslednjih pet munuta igre crveno-beli su ušli sa plus 12 - 60:48. Zvezda je bila u boljem ritmu u finišu. Crveno-beli su na tri minuta pre kraja povećali na plus 13 - 65:52.

Zvezda je potom rutinski privela meč kraju za konačnih - 71:63.

Crveno-bele je do pobede predvodio Mitrović sa 19 poena, Kuzmić je dodao 13, a Kalinić 10. U redovima Podgoričana najefikasniji je bio Sili sa 17, Rid je dodao 13, a Micov 11.

ABA liga, drugo kolo:

Četvrtak:
Split - Partizan 59:69

Petak:
Studentski centar - Zadar 94:78
FMP - Igokea 89:81

Subota:
Krka - Mornat 89:80

Nedelja:
Borac - Cedevita 76:85

Ponedeljak:
Cibona - Mega 89:84
Crvena zvezda - Budućnost 71:63

 

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво