Читај ми!

Cibona od minus 16 do pobede posle produžetka protiv Mege

Cibona je savladala Megu posle produžetka rezultatom 89:84 u meču drugog kola ABA lige.

Uzbudljiv meč odigrala su dva rivala u Zagrebu. Mega je vodila tokom većeg meča. Domaćin je preokrenu i od minus 16 stigao do vođstva pet minuta pre kraja. U finišu rezultatka klackalica iz koje se ušlo u produžetak, u kome je Cibona bila bolja i stigla do pobede.

Cibona je povela sa početnih 2:0, Mega je potom preuzela vođstvo, koje je održavala. Na kraju prvog perioda gosti su imali plus od tri poena iako su u jednom momentu imali i devet poena razlike.

U drugom periodu Mega je bila ta koja je diktira tempo i pogađala iz svih pozicija. Prednost je konstantno rasla do maksimalni plus 16, da bi se na poluvreme otišlo pri vođstvu Mege od - 47:33.

Na startu trećeg perida ponovo se Mega vratila na plus 16. Tada je Cibona zaigrala agresivnije, počela je da topi prednost, da bi se u poslednji period ušlo sa samo dva poena razlike - 61:59.

Mega se ponovo odlepila na plus osam, da bi pet minuta pre kraja Cibona uspela da preokrene i povede sa 68:67. Boriša Simanić je tada preuzeo odgovornost, šut ga je odlično služio i uspevao je da održava minimalnu prednost Mege.

U poslednji minut ušlo se pri vostvu gostiju od 78:76. Mega je napravila grešku u napadu, što Cibona koristi i stiže do novog izjedanačenja.

Usledio je prvi promašaj Simanića za tri poena, Cibona se revanšira, takođe, promašajem za tri poena. Mega je imala napad za pobedu, ali je smit promašio šut za dva poena. Produžetak.

Na polovini produžetka Cibona je imala pet poena prednsti - 86:81. Domaćin je prednost zadržao do kraja meča - 89:84.

Cibonu su do trijumfa predvodili Ruvers sa 24 i Vildoza sa 23 poena. Gegić je dodao 15. U timu Mege najefikasniji je bio Simanić sa 21 poenom. Rudan je dodao 14, a Balceroski i Matković po 13. 

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи