Читај ми!

Rovovska borba u Istanbulu, Zvezda ipak izgubila od Fenerbahčea

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Crvenu zvezdu sa 61:57 u meču prvog kola Evrolige. U drugom kolu crveno-beli gostuju Makabiju u Tel Avivu.

Oslabljena Crvena zvezda pružila je veliki otpor protivniku. Crveno-beli su u nekoliko navrata preuzimali vođstvo, ali je Fener uvek imao odgovor. Mali broj poena na meču, velika borba, snažne odbrane, na kraju trijumf domaćina.

Počelo je sa velikim problemima za Zvezdu u napadu, nije uspela da postigne koš prvih pet minuta. Što je protivnik pretvorio u seriju od 14:0. Ipak naša ekipa je uspela da poveže redove, veže nekoliko uspešnih napada, koji su bili praćeni sjajnom odbranom. Serijom 8:0 crveno beli su se vratili u meč.

Crveno-beli uspevaju da drže priključak i do kraja prvog perioda smanje na minus tri - 18:15.

Nastavili su crveno-beli sa odličnom igrom u odbrani, to je rezultiralo sa nekoliko lakših poena iz kontri i naša ekipa je na sredini drugog perioda povela sa 22:21.

Do kraja pvog poluvremena dosta promašaja na obe strane, Fener uspeva da na poluvreme ode sa plus dva - 28:26.

U prvom delu igre Kalinić je bio najefikasniji sa devet poena, pratio ga je Ivanović sa sedam poena. Kod protivnika Buker osam, Mahmutoglu sedam poena.

Jake odbrane na obe strane, donele su do nekoliko iznuđenih šuteva i promašaja i izuzetno mali broj poena. Posle pet minuta igre u trećem periodu bilo je 5:2 za Zvezdu, što je dovoljno oslikavalo koliko je bio važan svaki poen.

Potom je Fener zaigrao nešto agresivnije, to je poremetilo pre svega napad naše ekipe i protivnik je malo po malo uvećavao prednost i u poslednji minut ušao sa plus sedam, a na kraju perioda bilo je osam razlike - 45:37.

Na startu poslednjeg perioda crveno-beli su serijom od 5:0 ponovo uhvatili priključak. Nastavljana je velika borba za svaki, odbrane su i dalje odlično funkcionisale. U poslednja četiri minuta igre ušlo se pri rezultatu 51:47 za Fener. Za naredni minut Zvezda je postigla dva poena i smanjila prednost protivnika.

Serijom 5:0, Fenerbahče ponovo odlazi na plus sedam, dva minuta pre kraja meča. Velika borba i u samom finišu prvo je domaćin pogodio za dva, da bi crveno-beli odgovorili trojkom Ivanovića i prišli na minus šest.

Zvezda se nije predavala do samog kraja, još jednom trojkom Ivanovića smanjila je na tri razlike, ali ostalo je samo šest sekundi i Fener je uspeo da sačuva prednost i stigne do pobede. Na kraju - 61:57.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pjer sa 13 poena, a Buker i Veseli su dodali po osam. U  ekipi Crvene zvezde, Ivanović je imao učinak od 16 poena, Kalinić i Volters su postigli po devet.   

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво