Читај ми!

Zvezda protiv Splita počinje sezonu u nikad jačoj ABA ligi, Partizan najveći izazivač

Dugo iščekivani početak nove sezone nikada jače regionalne ABA lige je konačno stigao. Mečevima između Mornara i Cibone, odnosno Crvene zvezde i Splita (20 časova) biće otvoreno prvo kolo jednog od najjačih košarkaških takmičenja u Evropi. Titulu brani i ove godine evroligaš sa Malog Kalemegdana, a glavni izazivač biće komšije iz Partizana, na čiju se klupu vratio legendarni Željko Obradović.

Burno i uzbudljivo leto na košarkaškom Jadranu je završeno, i došlo je vreme da se priče i planovi presele i pokažu na terenu.

Bez dileme najuzbudljivije je bilo u Beogradu, gde se posle 28 godina u svoj Partizan vratio najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović, sa ciljem da finansijski moćan projekat iz Humske donese dugo željeni povratak crno-belih u Evroligu.

Na koncu toga dovedeni su poznati i dokazani igrači iz Evrolige i NBA lige, ali i neki od najvećih talenata Evrope.

Stigli su Kevin Panter (najplaćeniji igrač lige), Zek Lidej, Rodonis Kuruc, Alen Smailagić, Jam Madar, Balša Koprivica, Aleksa Avramović, Dalas Mur, dok su iz prošlogodišnjeg sastava ostali samo novi kapiten Rade Zagorac, Nemanja Dangubić i Uroš Trifunović.

Sa druge strane, aktuelni šampion i u poslednjih nekoliko godina najdominatniji klub regiona Crvena zvezda odlučila se, pod vođstvom svog najtrofejnijeg trenera Dejana Radonjića, za sklapanje tima sa proverenim i poznatim imenima.

Svakako najveće pojačanje je povratak elitnog evroligaškog krila i srpskog reprezentativca Nikole Kalinića. Uz njega, u redove crveno-belih vratitli su se i Nejt Volters, Luka Mitrović, Stefan Lazarević i na posletku Maik Cirbes, dok su novajlije Nikola Ivanović, Ostin Holins i Eron Vajt, koji je u pripremnom meču protiv PAO-a doživeo težu povredu ruke i propustiće dobar deo sezone, odnosno njen prvi deo.

Od starosedelaca tu su kapiten Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Marko Simonović i Ognjen Kuzmić.

Pored beogradskih večitih rivala, koji su bez dileme glavni favoriti za titulu, šansu iz drugog plana čekaju takođe dobro pojačana Budućnost (vratio se trener Aleksandar Džikić, a vratio se i iskusni Vladimir Micov), Cedevita Olimpija (stigli Kini, August, Pulen, Karmajkl i ostao Jaka Blažič), dok će se za jedno od šest mesta u plej-ofu (novina od ove sezone i prelazno rešenje jer dogodine ide na osam učesnika), ozbiljno konkurisati i barski Mornar i Igokea iz Aleksandrovca.

Svoju šansu za ozbiljniji rezultat vrebaju i ostali srpski klubovi - Borac iz Čačka koji je sa trenerom Markom Marinovićem takođe napravio respektabilan tim, Mega Vlade Jovanovića se sprema da ponovo isforsira nekoliko mladih igrača, ali i FMP iz Železnika, koji je znatno promenio svoj sastav (penzionisao se Filip Čović), a koji će sa klupe predvoditi mladi trener Nenad Stefanović.

Raspored 1. kola ABA lige:

Petak:
Mornar - Cibona (18 sati),
Crvena zvezda - Split (20 sati)

Subota:
Igokea - Borac (17),
Cedevita Olimpija - Krka (21)

Nedelja:
Mega - Studentski centar (12)
Budućnost - FMP (19)

Ponedeljak:
Zadar - Partizan (18).

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво