Читај ми!

Basketaši Srbije protiv Rusije u polufinalu Evropskog prvenstva

Reprezentacija Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva savladala domaćina Francusku sa 20:17. Protivnik u borbi za finale biće im selekcija Rusije koja je savladala Estoniju sa 19:16. Polufinalni meč je na programu od 19.20. U drugom polufinalu igraće Poljska i Litvanija.

Reprezentativci Srbije preskočili su još jednu prepreku u odbrani titule na Evropskom prvenstvu. U Parizu je nadigran domaćin Francuska, u izuzetno uzbudljivom meču. Sledi borba za medalju. 

Izuzetno uzbudljivo od samog starta. Naši basketaši brzo su ušli u problem sa faulovima. Čak četiri posle samo dva i po minuta igre.

Francuzi to koriste i dolaze do prednosti od 4:2. Usledio je odgovor naše selekcije koja preokreće i vodi sa 5:4. Sada protivnik vezuje tri poena. Majstorović odgovara dvojkom – 7:7, na pet minuta do kraja.

Četiri minuta pre kraja na semaforu je stajalo 10:10. Francuzi su ponovo poveli, međutim dvojkom Majstorovića naši ponovo vode 12:11. Potom je isti igrač bio siguran sa linije slobodnih bacanja i Srbija je stigla do tri poena prednosti – 15:12.

Naši nastavljaju sa boljom igrom i, nakon Vasićevog pogotka sa linije slobodnih bacanja, Srbija je povela sa 17:12. U poslednji minut ušlo se pri vođstvu naše selekcije 18:15.

Na petnaest sekundi pre kraja naši su poveli sa 19:17. Uspeli smo da realizujemo napad i tako postavimo konačan rezultat – 20:17.

U  drugom polufinalu sastaće se selekcije Poljske i Litvanije. Poljaci su savladali Holanđane rezultatom 21:14, a Litvanci su bili bolji od Ukrajinaca - 21:9.

Polufinale:

19.20 Srbija - Rusija
19.45 Poljska - Litvanija 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво