Читај ми!

Veličković za RTS: Za mene je Partizan način života

Proslavljeni kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković najavio je oproštaj od profesionalne karijere na narednom meču, a gostujući u Jutarnjem programu RTS-a govorio je o bogatoj karijeri u klubu i reprezentaciji kao i o emocijama koje su je pratile.

Košarkaši Partizana uveliko se pripremaju za novu sezonu, u četvrtak će u Štark Areni odigrati prijateljsku utamicu sa aktuelnim prvakom Evrope - turskim Efesom. Na tom meču, od dresa Partizana, zvanično će se oprostiti legendarni kapiten Novica Veličković.

"Treme nema ali uzbuđenja svakako ima... Jako mi je drago što ću moći da se oprostim pred navijačima, jer je protekla sezona bila velikim delom pred praznom halom", rekao je Veličković.

Igrali ste 10 sezona u crno belom dresu i osvojili 13 trofeja. Postoji li neka utakmica ili trofej da ćete je posebno pamtiti?

"Sigurno je to utakmica protiv Panatenaikosa u Beogradu kada im je trener bio Željko Obradović. Ima dosta momenata i utakmica koje bih mogao da izdvojim i koji su za pamćenje a 10 godina nije malo. A svakako je čast predstavljati Partizan."

Veličković je govorio i o povratku trenera Željka Obradovića istakavši da njegov povratak ima veliki značaj ne samo za Partizan već i regionalnu košarku.

Komentarišući igru u klubu u kome je potekao i u kome će završiti profesionalnu karijeru, kapiten crno-belih je istakao da ima specifičan odnos sa klubom koji doživljava kao drugu porodicu.

"Za mene je Partizan način života. Jer, gde god da se pojaviš ti ga predstavljaš i on predstavlja tebe", istakao je Veličković.

Proslavljeni kapiten Partizana je govorio i o bogatoj karijeri tokom koje je igrao u Španiji, Nemačkoj i Turskoj, kao i reprezentativnoj karijeri za koju je istakao da je to priča uz koju su vezane posebno prelepe emocije.

Zaključio je da će i ubuduće ostati u svetu sporta a sada će imati i malo više vremena da se posveti porodici i prijateljima.
 

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво