Читај ми!

Partizan pobedio Monako posle tri produžetka u Istanbulu

Košarkaši Partizana pobedili su nakon tri odigrana produžetka ekipu Monaka rezultatom 120:114 na pripremnom turniru u Istanbulu.

Prvi meč u dresu crno-belih odigrao je Kevin Panter, koji je sa linije slobodnih bacanja postigao i prve poene na utakmici.

Tokom veoma efikasne prve četvrtine, koja je završena rezultatom 24:22 za Partizan, nijedna od ekipa nije stekla osetniju prednost.

Crno-beli su drugi period otvorili sa osam vezanih poena, ubrzo su prvi put stekli i dvocifrenu prednost koja je do kraja poluvremena narasla na plus 15.

Igrali su crno-beli mnogo organizovanije i tečnije nego u prethodnim pripremnim utakmicama. Već na kraju prvog poluvremena upisali su 13 asistencija, uz odličan šut za tri poena - šest pogođenih trojki iz deset pokušaja.

Ipak, treća četvrtina je potpuno pripala ekipi Monaka. Konstantno su smanjivali prednost crno-belih, da bi pred kraj trećeg perioda prišli na samo dva poena zaostatka. Dalas Mur je trojkom vratio Partizan na plus pet, a mladi Slovenac Gregor Glas se sjajnom blokadom pobrinuo da na semaforu ostane 69:64 pred početak četvrte četvrtine.

Partizan je čuvao rezultatsku prednost i većim delom poslednjeg perioda, ali nisu košarkaši Monaka dozvoljavali da razlika postane nedostižna. Na minut do kraja regularnog dela utakmice crno-beli su imali dva poena viška.

Nakon promašene trojke Anđušića, Smailagić je imao priliku da približi crno-bele trijumfu, ali je dva puta bio neprecizan sa linije slobodnih bacanja. Brok Motum je na drugoj strani terena pogodio trojku, a Kevin Panter samo jednim pogođenim penalom poravnao na 84:84. Imali su košarkaši Monaka desetak sekundi za poslednji napad, ali je Partizan dobrom odbranom izborio produžetak.

Nijedna od ekipa ni tokom prva dva produžetka nije uspevala da prelomi utakmicu na svoju stranu. Košarkaši Monaka su na kraju i prvog i drugog imali loptu u svojim rukama, ali su promašili šuteve za pobedu.

Partizan se raspucao u trećem produžetku, dve trojke je ubacio Madar, a jednu Panter, ali je na 20 sekundi do kraj bilo samo poen prednosti za ekipu iz Beograda. Ledej je pogodio dva slobodna bacanja, nakon čega su crno-beli odigrali još jednu odličnu odbranu i ukrali loptu protivnicima, koji su morali da prave faul kako bi zaustavili vreme.

Ledej je pogodio još jedno bacanja, a košarkaši Monaka su pokušali da organizuju brz napad, ali su ponovo izgubili loptu, pa Panter postavlja konačnih 120:114.

Najefikasniji igrač Partizana bio je Alen Smailagić sa 32 postignuta poena i osam uhvaćenih lopti. Zak Ledej je ubacio 23, Panter 21, a Madar 19 poena.

Srpski reprezentativac u redovima Monaka Danilo Anđušić završio je utakmicu sa 17 postignutih poena, a bivši plejmejker Partizana Leo Vesterman sa sedam.

Protivnik Partizana u finalu turnira u Istanbulu biće bolji iz drugog polufinalnog meča u kojem se sastaju domaći Fenerbahče i ruski Uniks iz Kazanja. Finale se igra u nedelju od 19 časova.

Partizan je u dosadašnjem delu priprema pobedio ekipu Zlatibora u Čajetini i Radnički u Kragujevcu, dok je na turniru u Opatiji zabeležio poraz od Cibone i trijumf nad Cedevita Olimpijom.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво