Читај ми!

Zvezda do vrha napunila koš Panatinaikosa u Minhenu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Panatinaikos sa 83:55 u polufinalnom meču na Magenta sport kupu koji se igra u Minhenu. Protivnik u finalu biće im bolji iz duela u kome se sastaju Bajern i Vurtus iz Bolonje. Finale je na programu u nedelju od 18.00 RTS1.

Crveno-beli su uspeli da se plasiraju u finale turnira. Nadigrali su Atinjane i pokazali da su dobroj formi u ovoj fazi priprema pred početak nove sezone. Prvo poluvreme je bilo izjednačeno. U trećem periodu Zvezda je prelomila meč stekla veliku prednost, pa je poslednji period bio samo odrađivanje posla.

Trijumf ostao u senci povrede Erona Vajta koji je posle jednog duela pod košem u kome je igrač Zvezde odgurnut povredio levu ruku i glavu. Posle ukazane pomoći stavljena mu je longeta i napustio je teren, a potom je prevezen u bolnicu n adalje preglede.

Nakon startne prednosti crveno-belih, protivnik je uspeo da preokrene i na kraju prvog perioda Panatenaikos je imao prednost - 19:14. Do kraja prvog poluvremena crveno-beli su držali priključak i na veliki odmor se otišlo pri prednošću Atinjana - 35:32.

Drugo poluvreme i neka druga Zvezda na terenu. Ekipa našeg šampiona je povezala redove. Sjajna odbrana dovela je do nekoliko lakih koševa u napadu. Počeli su crveno-beli da pogađaju sa svih pozicija i vrlo brzo preokrenuli rezultat.

Do kraja perioda prednost je samo rasla. Na kraju treće četvrtine Zvezda je vodila sa 64:43.
Poslednji period crveno-beli su rutinski odradili, dobili su i četvrtu četvrtinu, za konačnih - 83:55.

Najefikasni u pobedničkom timu bili su Kalinić sa 13 poena, Ivanović je dodao 12, a Mitrović 11.  

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи